Welcome!

Από τον Οκτώβριο του 2004, το Comicdom.gr βρισκόταν κοντά σου, με καθημερινές ειδήσεις, reviews, παρουσιάσεις, extras, στήλες άποψης και συνεντεύξεις, πάντοτε προερχόμενα από τον χώρο των comics. Αυτά τα τέσσερα χρόνια μάθαμε περισσότερα για τις αναγνωστικές συνήθειές σου, μοιραστήκαμε τρία Comicdom Con Athens, και αποδείξαμε ότι υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας ανθρώπων για τον οποίο το Comicdom.gr, ήταν καθημερινή συνήθεια.

Μέχρι που αποφασίσαμε ότι αυτό δεν μας ήταν αρκετό. Τί έλειπε; Η δική σου άποψη! Έτσι, ανοίγουμε έναν καινούριο κύκλο, όχι πλέον για σένα, αλλά μαζί σου. Φυσικά, θα ήταν ηλίθιο, να μηδενίσουμε το κοντέρ. Έτσι, απλώς αλλάξαμε μορφή. Η ύλη του προηγούμενου site θα παραμείνει προσβάσιμη σε όλους. Μια online βιβλιοθήκη αποτελούμενη από τουλάχιστον 1500 reviews, προτάσεις διαχρονικών comics και συνεντεύξεις. Σύντομα θα μάθετε λεπτομέρειες για το που μπορείτε να την επισκέπτεστε.

Ποιές θα είναι, όμως, ουσιαστικά, οι διαφορές ανάμεσα στο πρώην site και νυν blog;

Πρώτο και κύριο, η δική σου συμμετοχή. Μπορείς ελεύθερα να αφήσεις τα σχόλιά σου για όσα γράφονται, συμμετέχοντας ενεργά πλέον στο διασκεδαστικό παιχνίδι της ανταλλαγής απόψεων ή θέσεων. Αρκεί αυτές να είναι στο πλαίσιο ενός διαλόγου που σέβεται το συνομιλητή του. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι posts με βρισιές, επιθέσεις και εκφράσεις που θίγουν την προσωπικότητα του άλλου, θα διαγράφονται, αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά από τους editors του site.

Τι άλλο καινούριο να περιμένεις;

Σύντομα, σπινταριστά κείμενα, με απόψεις, ειδήσεις ή reviews για comics από ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάζεις μόνο superheroes; Alternative; Ελληνικά comics; Ευρωπαϊκά ή manga; Βλέπεις κάθε κινηματογραφική μεταφορά ή κυνηγάς τα anime; Το Comicdom.gr μιλάει για τα comics, ανεξάρτητα από το που αυτά προέρχονται. In other words… Celebrate Comic Book Diversity! (Μη λέμε τα ίδια!)

Videos και Podcasts. Θα βλέπουμε μαζί τρέιλερ ταινιών, ανταποκρίσεις από διοργανώσεις, θα ακούμε συνεντεύξεις και συνομιλίες και φυσικά θα μιλάμε για όλα αυτά.

Σε ότι έχει να κάνει με τις άλλες δραστηριότητες του Comicdom, είναι πολλά και συναρπαστικά τα πράγματα που ετοιμάζουμε.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του album του Αντώνη Βαβαγιάννη, ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ (με επιπλέον υλικό που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!), θα βρίσκεται online λίγο πριν τις γιορτές, το site της εκδοτικής Comicdom Press, όπου μαζί με τις κυκλοφορίες μας, θα σας περιμένουν και τα comic strips μας, ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ και ASAPHEIES, μαζί με πολλές εκπλήξεις και extra υλικό.

Επιπλέον, είμαστε στην πολύ, πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το COMICDOM CON ATHENS 2009 θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2009, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η τέταρτη διοργάνωσή μας, θα είναι κι αυτή γεμάτη εκπλήξεις και νέα στοιχεία, που είμαστε σίγουροι ότι θα ανεβάσουν κατακόρυφα το fun factor, για όλους μας!

Στο πρώτο τεύχος ενός περιοδικού, ο editor ζητάει, για τα τρία-τέσσερα πρώτα τεύχη, την κατανόηση του κοινού, μέχρι η έκδοση να βρει την ταυτότητα και τον ρυθμό της. Μπορεί, βέβαια, εμείς να έχουμε σοβαρή προϋπηρεσία τεσσάρων χρόνων στο διαδίκτυο, το blog, όμως, όσο πιο απλό κι αν είναι σε σχέση με ένα site, στην πραγματικότητα θα είναι για μας, τον πρώτο καιρό, μια “ανεξερεύνητη περιοχή”.

Καλώς ορίζουμε στο Editorial Team, τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο, ήδη συνεργάτη μας από το προηγούμενο site και… τί άλλο;

Αφήνουμε την καθημερινότητα να ρολάρει!

See ya at the posts!

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
Δημήτρης Σακαρίδης