Δουλειά και comics

Πόσες φορές ξεμείνατε από δουλειά στο γραφείο, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να φύγετε; Πόσες φορές έχετε μπει σε “κατάσταση αναμονής” περιμένοντας ένα τηλεφώνημα ή ένα e-mail ώστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας; Πόσες φορές απλά βαριόσασταν αφόρητα και θέλατε ένα break πριν συνεχίσετε με αυτό που κάνατε;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να σκοτώσει κανείς λίγη (έως και πολύ) ώρα στη δουλειά. Ένας από αυτούς είναι να διαβάσουμε… κάνα comic. Πώς όμως να διαβάσεις comics στη δουλειά με τον κίνδυνο να εμφανιστεί ξαφνικά από πάνω σου ο προϊστάμενος και να σε δει να κρατάς ένα “μικυμάου”; Η εναλλακτική έρχεται πάλι μέσα από το μαγικό κουτάκι που έχετε μπροστά σας και τώρα ακόμα και λέγεται οθόνη.

Δύο τρόποι υπάρχουν να διαβάσετε comics στον υπολογιστή σας. Ο ένας είναι τα σκαναρισμένα. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο, μια και συνήθως πρόκειται για κανονικά full length comics ή ακόμα και ολόκληρα graphic novels, που απαιτούν αρκετό χρόνο στην ανάγνωσή τους (εκτός πια και αν έχετε ΤΟΣΟ πολύ ελεύθερο χρόνο στη δουλειά).

Η άλλη λύση είναι τα αγαπημένα μου webcomics. Πλεονέκτημα πρώτο: κατά κανόνα είναι σύντομα strips, 4 έως και 8 καρεδάκια. Απαιτούν λίγο χρόνο, δεν κουράζουν και συνήθως είναι και χιουμοριστικού χαρακτήρα. Προσοχή μόνο, μη σας πιάσουν τα γέλια δυνατά μέσα στο γραφείο γιατί θα κινήσετε υποψίες! Πλεονέκτημα δεύτερο: μπορείτε να βρείτε σχεδόν ό,τι θεματολογία γουστάρετε: Είναι άπειρα! Πλεονέκτημα τρίτο: ορισμένα από αυτά ανανεώνονται καθημερινά, οπότε στο καθημερινό σας ξύσιμο θα βρίσκετε πάντα κάτι καινούργιο να διαβάζετε. Εάν πια έχετε και ορεξούλες υπάρχουν και τα archives που προσφέρουν (σχεδόν) όλα τα webcomics. Μερικές “εύκολες” προτάσεις είναι τo πολύ καλό PvP online, το ψιλοκαμένο PhD comics και το Penny Arcade.

Από κει και ύστερα, αν επισκεφτείτε το the webcomic list , όπου μπορείτε πραγματικά να βρείτε οτιδήποτε!

Have fun!