SLOW STORM

SLOW STORM
Writer/Artist: Danica Novgorodoff
First Second Books

Έχοντας συνηθίσει σε πολύ καλές κυκλοφορίες από τη First Second, δεν μπορώ να πώ πως εντυπωσιάστηκα με το SLOW STORM της Danica Novgorodoff (A LATE FREEZE).

Το σενάριο του comic έχει να κάνει με τη σχέση που αναπτύσσεται (κάπου στο Kentucky) ανάμεσα σε μια νεαρή πυροσβέστη και έναν Μεξικάνο λαθρομετανάστη και τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συναντηθούν. Η αντίθεση ανάμεσα στους δυο, οι σχέσεις τους με τις οικογένειες τους, και οι μικρές, παράλληλες, φιλοσοφικές αναζητήσεις δυο ανθρώπων, που δεν έχουν τίποτε κοινό, είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η πλοκή.

Το artwork θυμίζει αρκετά τον Ιταλό Gipi (NOTES ON A WAR STORY, GARAGE BAND, THE INNOCENTS) και λίγο Eddie Campbell (FROM HELL, THE FATE OF THE ARTIST), χωρίς, όμως, να είναι αντάξιο κανενός από τους δύο. Εκεί, πάντως, που η δημιουργός δείχνει ιδιαίτερες ικανότητες, είναι στον τρόπο που χρησιμοποιεί το χρώμα, κάνοντας το αναπόσπαστο κομμάτι του artwork της και παράλληλα προκαλώντας τα συναισθήματα του αναγνώστη.

Αν και στο πρώτο μισό του, το comic δεν κυλά τόσο ομαλά, βελτιώνεται αρκετά στη συνέχεια, έτσι ώστε, στις τελευταίες σελίδες, να έχει κερδίσει ολότελα των αναγνώστη. Στα θετικά, προσμετράται (στη συγκεκριμένη περίπτωση) και η έλλειψη κάποιου ουσιαστικού κλεισίματος της ιστορίας, καθώς, με αυτόν τον τρόπο, διατηρείται καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο λυρικό, το ρεαλιστικό και το φανταστικό.

Αν είστε fans του Gipi και γενικότερα των comics που εκδίδει η First Second, τότε μάλλον αξίζει να το διαβάσετε. Αν, πάλι, δεν έχετε διαβάσει κάποιο comic του Ιταλού δημιουργού και η αισθητική του SLOW STORM σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, τότε καλύτερα θα ήταν να αναζητήσετε το NOTES FOR A WAR STORY.