GOTH

Goth
Writer: Otsuichi
Artist: Kendi Oiwa
Tokyopop

Το Goth ανήκει στην κατηγορία των manga νέου τρόμου για ενήλικες άντρες. (χεχ, οι Ιάπωνες έχουν κάνει τις ταμπέλες των κόμικς τους επιστήμη). Μιλάμε, δηλαδή, όχι για τρόμο που προέρχεται από φανταστικά, αηδιαστικά τέρατα αλλά από αληθινά, αηδιαστικά τέρατα: τους ανθρώπους. Ένας τρόμος ρεαλιστικός, βγαλμένος από τις σκοτεινές πλευρές του ανθρώπινου ψυχισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του είδους είναι και το εξαιρετικό M.P.D. Psycho.

Στο Goth λοιπόν, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές σχολείου, αναπτύσσουν μια περίεργη φιλία. Βασικό τους κοινό σημείο, η αγάπη τους για μακάβριους φόνους και serial killers. Αγάπη που τους μπλέκει, βαθύτερα από ότι (ίσως;) θα επιθυμούσαν, σε ανατριχιαστικές υποθέσεις.

Το Goth βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του σεναριογράφου του. Οι ιστορίες είναι αρκετά καλά δομημένες και ενδιαφέρουσες, με αρκετά, όμως, κενά που σε ένα είδος όπως αυτό, όπου ο ρεαλισμός είναι βασική υπόθεση, είναι αρκετά σοβαρά αρνητικό σημείο.
Το σχέδιο είναι ικανοποιητικό, αλλά τίποτα αξιοσημείωτο, και σε ένα βασικό σημείο μιας ιστορίας αποτυγχάνει στο να κάνει δύο χαρακτήρες διακριτούς τον ένα από τον άλλο. Ταυτόχρονα, όμως, είναι επιτυχημένο στην εκφραστικότητα των προσώπων.

Γενικά, θα έλεγα ότι είναι ένα μέτριο κόμικ για την συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά, λόγω των περιορισμένων κυκλοφοριών σε αυτή, του γεγονότος ότι είναι αυτοτελές, καθώς και της μάλλον αργοπορημένης κυκλοφορίας των νέων τόμων του M.P.D., το προτείνω, αλλά με επιφύλαξη.