Ο Keanu Reeves θα παίξει τον Spike Spiegel;

Ο παραγωγός του Matrix, Erwin Stoff, είχε κάνει το 2007 μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία ήθελε να μεταφέρει το πασίγνωστο anime Cowboy Bebop, στην μεγάλη οθόνη. Είχε γίνει τότε. θυμάμαι, ένα ψιλοσούσουρο, σίγουρα όχι τόσο μεγάλο όσο γίνεται τώρα με το Dragonball. Μετά από λίγο, όμως, όλοι το ξεχάσαμε και συνεχίσαμε τις ζωές μας.

Έλα όμως που ο Stoff, όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνέχισε το ομολογουμένως φιλόδοξο project του και να που μαθαίνουμε τώρα και εξελίξεις:

Ο κύριος Anderson, a.k.a. Keanu-not-much-of-an-actor-Reeves, προορίζεται να παίξει τον ρόλο του Spike Spiegel!

Από ότι λέει ο ίδιος ο Reeves στο MTV – Movies Blog, τα δικαιώματα έχουν εξασφαλιστεί, υπάρχει συγγραφέας και, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο στάδιο που προσπαθούν να αποφασίσουν τι θα συμπεριληφθεί στην ταινία και τι όχι. Αυτό είναι λογικό, καθώς πρέπει να πάρουν 26 επεισόδια και μια ταινία και να τα κάνουν μια άλλη ταινία με διάρκεια 2 ωρών. Επίσης, από ότι λέει ο Reeves, μάλλον θα επικεντρωθούν στο Red Eye story arc, το οποίο είναι η αρχή της σειράς και στο origin του Bebop, δηλαδή στο τέλος της σειράς.

Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι απαισιόδοξος. Από τη μία έχουμε το τραγικό παράδειγμα του Dragonball, το οποίο έγινε χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στο manga και απευθύνεται προφανώς σε όσους δεν το γνωρίζουν (γιατί, αλλιώς, δεν μπορώ να εξηγήσω το πόσο κακό μου φαίνεται), από την άλλη, όμως, έχουμε έναν παραγωγό, ο οποίος έχει δώσει κάποια καλά δείγματα ταινιών (το πρώτο Matrix ήταν θεϊκό) και έναν υποψήφιο πρωταγωνιστή, ο οποίος βλέπει anime και του αρέσουν τα sci-fi. Θα μου πείτε ότι ο ένας είναι παραγωγός και ο άλλος ηθοποιός και ότι το σενάριο θα το γράψει άλλος, τη σκηνοθεσία θα την κάνει άλλος κ.ο.κ.

Ναι, δίκιο έχετε. Αλλά εγώ λέω να περιμένω λίγο ακόμα πριν τα βάψω εντελώς μαύρα, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Και τώρα με συγχωρείτε, πάω να ξαναδώ τη σειρά…