LAST REIGN: KINGS OF WAR #1 (of 5)

LAST REIGN: KINGS OF WAR #1 (of 5)last-reign-cover-small

Writer: Walt Becker
Artist: Ed Estevez
Cover: Karl Richardson
BOOM! Studios

Όταν είχα πρωτοδεί (μόνο) το εξώφυλλο του LAST REIGN στο PREVIEWS, είχα αποφασίσει αυτοστιγμεί να αγοράσω τουλάχιστον το πρώτο τεύχος. Είναι ένα γνωστό και συχνά επαναλαμβανόμενο λάθος, ειδικά στην περίπτωση που η «καλή» εταιρεία δεν θεωρεί σκόπιμο να σου δείξει το interior artwork. Ωστόσο, είχε αυτό που λέμε 2 στα 3, αφού και το σενάριο έμοιαζε πολύ ενδιαφέρον: μια μελλοντική Γη, η οποία, λόγω της αφροσύνης του ανθρώπου, έχει υποβιβαστεί σε έναν νέο Μεσαίωνα με ολίγη από steampunk.

last-reign-interior-smallΥπό τη σκιά της Sinclarian Empire και της απειλής από τον Duke of York, οι άνθρωποι του Shenan κάνουν ότι μπορούν για να επιβιώσουν σε ένα μάλλον εχθρικό περιβάλλον, όπου ελλοχεύει ο διαρκής κίνδυνος επίθεσης από μεταλλαγμένους ανθρώπους, πλέον με τη μορφή τεράτων. Ο άρχοντας του Shenan, Lord Darius, απόγονος των “Αρχαίων Οκτώ” (ό,τι και εάν σημαίνει αυτό) και κληρονόμος της Great Armor, κάνει ό,τι μπορεί για να παρέχει στους ανθρώπους του και τον γιο του μια σχετική ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Η ευαίσθητη ισορροπία της πόλης του όμως θα διαταραχθεί, όταν ένας Sinclarian Priest έρχεται ανακοινώνοντας κεφαλικό φόρο… σε ανθρώπινες ζωές!

Το συγκεκριμένο comic είναι τυπικό παράδειγμα καλών προθέσεων που οδηγούν στην Κόλαση, καθότι φαινόταν υποσχόμενο και ενδιαφέρον, πλην όμως το σχέδιο στο εσωτερικό φτάνει από κακό, μέχρι πολύ κακό και η παλέτα των χρωμάτων και οι φωτισμοί είναι σκέτο δράμα.