Steampunk Mouse [rumour]

mickey Ομολογουμένως, ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Στο άκουσμα των λέξεων “steampunk” και “mouse” στην ίδια πρόταση, κανείς φαντάζεται κάτι τέτοιο. ‘Ελα όμως που μιλάμε για τον πιο γνωστό ποντικό του πλανήτη (όποιος πετάχτηκε και είπε “ratatouille” είτε είναι 4 χρονών είτε πολύ έξυπνος).

Ο Mickey Mouse, ο ποντικός που έδωσε το όνομά του σε παντός είδους comic στην Ελλάδα (τα περίφημα μικιμάου), που έχει περάσει από ότι στάδιο μπορεί να φανταστεί κανείς, ειδικά στα χέρια των Ιταλών, ετοιμάζεται να εισβάλει για άλλη μια φορά στις κοσνόλες και τους υπολογιστές μας.

Οι περισσότεροι μπορεί να πείτε: “Σιγά το πράμμα, κάθε 42,5 δευτερόλεπτα, φτιάχνουν κι από ένα παιχνίδι με το Μίκυ.” Τα πράγματα όμως αυτή τη φορά, φαίνεται να είναι πολύ ενδιαφέροντα και οι φημολογίες στα ιντερνέτια δίνουν και παίρνουν.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Disney Interactive εξαγόρασε τα Junction Point Studios. Όλοι είχαν την απορία τότε, τι θα έκανε ο Warren Spector, πρόεδρος και Creative Director της Junction Point. Μια απορία καθόλα εύλογη, καθώς ο κύριος Spector ήταν πίσω από κορυφαία παιχνίδια, όπως το Deus Ex, το Ultima VI κ.α., ενώ οι φήμες ήθελαν ένα Kingdom Hearts style μείγμα από Disney και Deus Ex. Ο καιρός περνούσε όμως, νέα δεν μαθαίναμε και το όλο πράγμα άρχισε να ξεχνιέται.

Φτάνοντας στο Μάρτιο του 2008, διαβάζουμε μια πληροφορία που έρχεται να δέσει με την παραπάνω, ότι ο Spector δουλεύει πάνω σε ένα καινούριο project για την Disney, το οποίο θα είναι platform και θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον χοντρούλη υδραυλικό της Nintendo. Ε, αυτό δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τον Mickey, έτσι δεν είναι;

Και να, τόσους μήνες μετά, διαβάζουμε στο Gamasutra ότι το εν λόγω project έχει την κωδική ονομασία “Epic Mickey” και κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ τα πρώτα σχέδια και σκίτσα που έχουν δει, απεικονίζουν πόλεις φτιαγμένες από σαβούρα, μεγάλα γρανάζια και ρομπότ με τα πρόσωπα των 7 νάνων (!?!?). Αν και δεν πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο όρο στο promotion του παιχνιδιού (ναι, ναι, αν τελικά είναι όλα αυτά αληθή), μιλάμε για steampunk ατμόσφαιρα και σκηνικά που αγγίζουν το σουρεαλισμό.

Εγώ προσωπικά ψήνομαι πάρα πολύ να δω ένα τέτοιο παιχνίδι. Θεωρώ το όνομα του Spector εγγύηση, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ατμόσφαιρα.