SECRET INVASION: DARK REIGN ONE-SHOT

SECRET INVASION: DARK REIGN ONE-SHOTsecret-invasion-dark-reign-cover

Artist: Alex Maleev
Color: Dean White
Lettering: Chris Eliopoulos
Editor: Tom Brevoort

Μετά το απογοητευτικό τέλος του SECRET INVASION, προσετέθη και το φιάσκο που θα εξελιχθεί ως DARK REIGN. Στο SECRET INVASION #8, το S.H.I.E.L.D. διαλύεται, ο Tony Stark μπαίνει στο περιθώριο και του αφαιρείται κάθε εξουσία (να και κάτι καλό) και πλέον, ο αρχηγός της νέας, παγκόσμιας και γενικότερα, γήινης ειρηνευτικής δύναμης (Initiative), γίνεται ο Norman Osborn, διοικητής των Thunderbolts (τώρα, το πόσο fucked up ακούγεται όλο αυτό, δεν το σχολιάζω).

secret-invasion-dark-reign-namor-2

Στο DARK REIGN, ακριβώς από το σημείο που τελείωσε το SECRET INVASIΟN, o Osborn καλεί σε μυστικό συμβούλιο στο Avengers Tower τον Namor, τον Dr. Doom, την Emma Frost, την (!) Loki και τον Hood. Σε αυτό το σημείο, τους κάνει «μια πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν», δηλαδή το να τελούν υπό τις διαταγές του, όταν και όποτε χρειαστεί και σε αντάλλαγμα, ο καθένας θα αποκτήσει ότι θέλει περισσότερο για την υποομάδα που αντιπροσωπεύει ή τον εαυτό του.

secret-invasion-dark-reign-frost

Το γιατί ο Namor είναι ένα αξύριστο (και μάλλον άπλυτο, από τα λεγόμενα της Emma Frost) μπαρμπάδι, που ενίοτε μασάει τα λόγια του ή το γιατί η Emma Frost βλέπει συνεχώς στον ύπνο της ότι μιλάει τηλεπαθητικά με την Kitty Pryde, άγνωστο. Επί συνόλου, είναι άλλο ένα άχρηστο τεύχος εν είδει προοιμίου, στη γραμμή του «πωωωωπωωω, τι έχει να γίνει». Αν θέλετε τη γνώμη μου, τίποτα απολύτως. Αναφορικά με το artwork, πολύ ωραίο εξώφυλλο, αδιάφορο εσωτερικό κι ας είναι από τον ίδιο καλλιτέχνη. Όσο για τον Bendis και το plotting και characterization του, he’d better *hrm* “bend it”.

secret-invasion-dark-reign-namor

Το μόνο αξιόλογο πράγμα από πλευράς περιεχομένου, είναι το preview του AGENTS OF ATLAS #1.