SNAPSHOT REVIEWS RELOADED

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

astonishing-xmen-ghost-boxes001
ASTONISHING X-MEN: GHOST BOXES #1 & 2
Writer: Warren Ellis
Artists: Alan Davis, Adi Granov, Clayton Crain, Kaare Andrews
Marvel Comics

Το συγκεκριμένο limited series των δυο τευχών, προσφέρει τέσσερις σύντομες ιστορίες με τη fan favorite ομάδα των μεταλλαγμένων, οι οποίες τοποθετούνται σε εναλλακτικές διαστάσεις πραγματικότητας. Από αυτές, πιο ενδιαφέρουσα είναι αυτή που θέλει τους X-Men εντός ενός steampunk περιβάλλοντος, σε σχέδιο Adi Granov, ενώ οι υπόλοιπες διακατέχονται από κλασσική απαισιοδοξία, σαφέστατης βρετανικής απόψεως.

Αν διαβάζετε το τρέχον storyline του ASTONISHING X-MEN, εδώ βρίσκεται το ιδανικό συμπλήρωμα, μόνο που 4 δολλαριάκια ανά τεύχος, για τέσσερις 8σέλιδες ιστορίες, με bonus υλικό τα scripts και λοιπά “making of”, είναι σίγουρα υπερβολικά λεφτά. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαν να ηταν και  back-up στον κανονικό τίτλο.

bprd-war-on-frogsB.P.R.D.: WAR ON FROGS #2
Writer: John Arcudi
Artist: John Severin
Dark Horse Comics

Ευτυχώς που, πίσω από το εξώφυλλο, κάτω από τα credits, και λίγο πάνω από τις νομικού τύπου πληροφορίες, βρίσκεται ο αριθμός τεύχους της σειράς. Χρήσιμη πληροφορία, γιατί διαφορετικά θα ήταν λίγο πιο μπερδεμένη η χρονολογική τοποθέτηση αυτού του τεύχους, ειδικά όταν το προηγούμενο, που υποτίθεται ότι ήταν one-shot, είχε κυκλοφορήσει πριν από κάτι μήνες.

Κατά τα άλλα, το μόνο που έχει να προσφέρει, είναι μια ιστορία με ένα cast, το οποίο παρελαύνει, κρατώντας το λάβαρο του αναλώσιμου. Μόνο για όσους δεν θέλουν να χάσουν το σερί.

crossed2CROSSED #2 (of 9)
Writer: Garth Ennis
Artist: Jacen Burrows
Avatar Press

Το zombie comic των Ennis και Burrows, που όμως δεν έχει zombie, συνεχίζει την αναμενόμενη πορεία του. Αυτή δεν είναι άλλη από τον σταδιακό αποδεκατισμό των χαρακτήρων, σκηνές ακραίας βίας, και άλλες χαριτωμενιές. Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός του συγγραφέα: να ξεπεράσει το shock factor του PREACHER, και πέρα από αυτό… λίγα πράγματα.

Ναι, μέχρι στιγμής, στα δύο τεύχη (καθώς και στο #0, που είχε χαρακτήρα προλόγου), ο σκοπός αυτός έχει ικανοποιηθεί, ο λαός ζητάει αίμα και ξεσκισμένη σάρκα και αυτά λαμβάνει. Τέχνη δεν είναι, με την καμία, οι sick motherfuckers γουστάρουν, όμως.

marvels-eoc001MARVELS: EYE OF THE CAMERA #1 (of 6)
Writer: Kurt Busiek
Artist: Jay Anacelato
Marvel Comics

Γιατί; Υπήρχε καμία πραγματική ανάγκη για την κυκλοφορία αυτή, η οποία περνά και λίγο απαρατήρητη; Δυστυχώς, αυτό το sequel, που τοποθετείται, εμβόλιμα, στο κλασσικό mini series των 90’s, δεν καταφέρνει να συγκινήσει, μοιάζει παρωχημένο, καθώς και λίγο κουρασμένο. Η νοοτροπία είναι παρόμοια με αυτή του MARVELS, μόνο που, αυτή την φορά, η εξιστόρηση θυμίζει περισσότερο το –σχεδόν– ξεχασμένο ASTRO CITY, του ιδίου συγγραφέα, συμπληρώνοντας κενά από την ιστορία του Phil Sheldon, παρά εξιστορώντας τα γεγονότα του Marvel Universe.

Αν είχε κυκλοφορήσει πριν από καμία δεκαετία, ίσως να με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο, τώρα, όμως, ο Kurt Busiek έχει επαναλάβει αυτή την φόρμα, αρκετές φορές. Α, και ο Jay Anacleto δεν τα πάει άσχημα, αν βέβαια το painted artwork is your cup of beverage…