THE PARKING LOT IS FULL

THE PARKING LOT IS FULL
http://plif.courageunfettered.com/index.htm
Writer: Jack McLaren
Artist: Pat Spacek

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουν μικρός και αθώος, είχαμε με τους κολλητούς από το σχολείο, τη συνήθεια να καίμε τις Κυριακές μας, παίζοντας role playing games. Αυτή η συνήθεια μου λείπει πολύ, τώρα που σκορπίσαμε στις άκρες της Ευρώπης. Αναπολώντας τις μέρες εκείνες και ψάχνοντας τα αραχνιασμένα μου συρτάρια, έπεσε το μάτι μου στις κακογραμμένες σημειώσεις που έχω κρατήσει από ένα συγκεκριμένο σύστημα που παίξαμε, το UNKNOWN ARMIES. Ανάμεσα στις σημειώσεις αυτές, υπήρχε και μια εφημερίδα που έδινα στους παίκτες κάθε εβδομάδα, με ένα παράξενο νέο, για να τους βάζω στο κλίμα του παιχνιδιού, το οποίο χαρακτηρίζεται ως “post modern rpg”, ή εναλλακτικά, “οτιναναι”.

Ως μεγάλος οπαδός της γελοιογραφίας, δε μπορούσα παρά να βάλω και μερικές από αυτές στην “εφημεριδούλα” μου. Επειδή, λοιπόν, είμαι εντελώς ατάλαντος, κατέφυγα στον θαυμαστό κόσμο του internet, για να βρω κάτι σχετικό. Έτσι προέκυψε το THE PARKING LOT IS FULL.

The Parking Lot is Full

Το comic strip αυτό είναι το πνευματικό παιδί των Jack McLaren και Pat Spacek. Όπως μας ενημερώνουν στο σχετικό κομμάτι του site, ξεκίνησε ως strip στην εφημερίδα του πανεπιστημίου τους το 1993 και αργότερα ανέβηκε στο internet όπου και απέκτησε αρκετούς οπαδούς, μέχρι το 2002 όπου και οι δημιουργοί έβαλαν τελεία. Δυστυχώς δε μας λέει για ποιο πανεπιστήμιο πρόκειται, γιατί θα ήθελα πολύ να διαβάσω την εφημερίδα που φιλοξενούσε το comic αυτό.

The Parking Lot is Full

Το format που ακολουθεί το THE PARKING LOT IS FULL είναι είτε της μιας εικόνας με κείμενο να την εξηγεί από κάτω (δυσκολεύομαι να πω γελοιογραφία, στη συγκεκριμένη περίπτωση), ή της σελίδας comic με μερικά panels, κυρίως όταν εξιστορεί τις περιπέτειες των Rocko και Socko (όχι Σάκκο), δυο sock puppets. Οι παρανοϊκές ιδέες του Jack McLaren είναι αυτές που με τράβηξαν στο comic. Μετά από μια λίγο αδιάφορη αρχή, οι περισσότερες σελίδες σε αφήνουν με την απορία για το τι ναρκωτικά κάνει και που μπορούμε να τα αγοράσουμε κι εμείς. Μπορείτε να δείτε τα παραδείγματα στη σελίδα για του λόγου το αληθές.

The Parking Lot is Full

Το σκίτσο που εικονογραφεί τις ιδέες, χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό, δουλεύει καλά. Καθαρές γραμμές, λίγα εφεδάκια στο background και κατανοητές εκφράσεις και κινήσεις. Γενικά, πρόκειται για ένα comic, το οποίο, χωρίς να σας φάει πολύ χρόνο, θα μπορέσει να σας διασκεδάσει όσο περιμένετε να πάει 5 να φύγετε από τη δουλειά (ή 12 να φύγετε για την παραλιακή, if that’s how you roll) και πιθανως θα βρείτε μερικές από τις σελίδες του αρκετά καλές, για να σπαμάρετε το email των φίλων σας…

The Parking Lot is Full