HO!

Πριν μερικές ημέρες, ο Άρης Κώτσης (ο οποίος μου φαίνεται πως έχει ανοιχτή γραμμή με Fantagraphics και Top Shelf – δεν εξηγείται αλλιώς πώς είναι πάντα ο πρώτος που μαθαίνει για τις μελλοντικές κυκλοφορίες τους), με ενημέρωσε, προς χαρά μου, ότι η Fantagraphics ετοιμάζει μια νέα συλλογή με έργα του Ivan Brunetti.

hoΗ συγκεκριμένη συλλογή, η οποία θα είναι σε μορφή hardcover και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου, θα τιτλοφορείται HO! και θα αποτελείται από gag strips του Brunetti, κάποια ακυκλοφόρητα, κάποια από out of print εκδόσεις και κάποια από διάφορες ανθολογίες, στις οποίες έχει συμμετάσχει.

Οι ελπίδες μου, πάντως, να περιλαμβάνει ολόκληρα τα HAW! και HEE! διαψεύστηκαν, καθώς το HO! θα αποτελείται από μόλις 112 σελίδες. Όπως και να ‘χει, η συγκεκριμένη κυκλοφορία με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς θα καταφέρω να ρίξω και μια ματιά σε παλιότερα έργα του Brunetti (αυτά παθαίνεις όταν τους ανακαλύπτεις αργά).

Και επειδή, αν λάβω υπόψη το πρόγραμμα του Brunetti (κυκλοφορεί κάτι καινούργιο κατά μέσο όρο κάθε 2-3 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση), θα πρέπει να περιμένω κάποια χρόνια ακόμη για κάτι νέο, το HO! μου μοιάζει ήδη να καταλαμβάνει μια θέση με τα αγαπημένα μου του 2009.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στο δελτίο τύπου της Fantagraphics και προσευχηθείτε μαζί μου ο Ivan να παραμείνει προβληματικός και δυστυχισμένος!

Γιατί, όπως είπαν κάποτε και οι James: “The only good artist is an artist in pain”….