300 τεύχη κάτω από το μικροσκόπιο…

Πριν από μερικές ημέρες, ένα καινούριο blog, σχετικό με comics, έκανε την εμφάνιση του. “Σιγά το νέο” θα μου πείτε και δεν σας κατηγορώ, αφού ο κάθε fan με πρόσβαση στο internet, ελεύθερο χρόνο και μεράκι, μοιάζει να έχει από ένα.

Η διαφορά είναι, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια “στρατευμένη” κατάσταση! Το Cereblog, φιλοδοξεί να εξετάσει, ένα προς ένα, και τα 300 τεύχη του κλασσικού (και, παράλληλα, αδικημένου για πολλούς και διάφορους λόγους) CEREBUS του Dave Sim. Σωστά διαβάσατε – τα τεύχη της σειράς, όχι τα trade paperbacks που συγκεντρώνουν το κάθε storyline ξεχωριστά. Σεβασμός, δηλαδή, απέναντι στην αρχική μορφή που είχε κυκλοφορήσει το comic, σε αντίθεση με την bookstore-friendly, “ζήτω τα graphic novels” άποψη των ημερών μας.

cerebus

Υπεύθυνοι για αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα είναι η Laura Hudson, senior editor του περιοδικού COMICS FOUNDRY, και ο Leigh Walton, marketing co-ordinator και web editor της Top Shelf Productions. Το τι ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άντρα και μια γυναίκα, οι οποίοι σχολιάζουν/αναλύουν ένα comic που κουβαλάει στην πλάτες του την ταμπέλα του μισογυνισμού, εξαιτίας των απόψεων του δημιουργού του, πιθανότατα θα φανεί στο μέλλον. Προς το παρόν, ας αρκεστούμε σε όσα έχουν να πουν δυο άνθρωποι, που, όταν το CEREBUS ξεκίνησε την πορεία του, αυτοί ακόμα δεν είχαν ρίξει το πρώτο κλάμα που αναγγέλλει την άφιξη μιας νέας ζωής στον κόσμο.

Και ελπίζω να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους…