BREAKDOWNS (and The First Ever Comicdom Podcast)

cover1BREAKDOWNS: PORTRAIT OF THE ARTIST AS A YOUNG %@&*!
Writer/Artist: Art Spiegelman
Random House

Λίγο πριν τις γιορτές, κυκλοφόρησε ένα από τα σημαντικότερα, κατά τη γνώμη μου, βιβλιαράκια (η λέξη βιβλιαράκι είναι απλός ευφημισμός – το format του BREAKDOWNS είναι τεράστιο) του 2008.

Πρόκειται για το BREAKDOWNS: PORTRAIT OF THE ARTIST AS A YOUNG %@&*!, τη συλλογή των comics του Art Spiegelman (MAUS) που δημοσιεύθηκαν, ανάμεσα στο 1972 και το 1977, σε διάφορα underground έντυπα.

Λίγο μετά τις γιορτές, τρεις από τους συντάκτες του Comicdom συγκεντρώθηκαν για να σαλιαρίσουν πάνω από το κάνουν review στο BREAKDOWNS. Οι Βασίλης Σάκκος, Άρης Κώτσης και ο υπογράφων ηχογράφησαν τη διαδικασία αυτού του σαλιαρίσματος review σε ένα podcast.

Εκτός, όμως, από το παραπάνω podcast, η πλήρως αυτοματοποιημένη και ρομποτική βάση δεδομένων του Comicdom χαρίζει και επιπλέον πληροφορίες που σχετίζονται με το BREAKDOWNS, όπως η καριέρα του Spiegelman στην Topps.

Τέλος, επειδή οι γιορτές μόλις είχαν τελειώσει και η επαναφορά στην καθημερινότητα ήταν ακόμη δύσκολη, οι τρεις συμμετέχοντες τα σκάτωσαν σε καναδυό περιπτώσεις. God bless digital editing!

Τουλάχιστον εμείς το ευχαριστηθήκαμε. Αν σας αρέσει κι εσάς, μη ντρέπεστε! Ζητήστε μας κι άλλα.

breakdowns