Νέα από την 9η Διάσταση

Στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ της Βαβέλ, η εκδοτική 9η Διάσταση θα παρουσιάσει τις νέες κυκλοφορίες της. Πρόκειται για τα Ο ΓΙΑΠΩΝΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου και ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΟΥΠΟΛΕΩΝ του Πέτρου Χριστούλια.

Τα δελτία τύπου των δύο νέων βιβλίων αναφέρουν τα εξής:

giapwnasΟ ΓΙΑΠΩΝΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ
Σενάριο/Σχέδιο: Κων/νος Παπαμιχαλόπουλος
Σελίδες: 128
Τιμή: 10 ευρώ

Ο ιερός πόλεμος έχει αρχίσει!

Σε μια μελλοντική Αθήνα, ο Γιάπωνας πρωτοστατεί σε αυτόν τον ιερό πόλεμο, χτίζοντας την ηρεμία και τη σιωπή του με σοφία, κολυμπώντας στη γνώση και την ποίηση, ελέγχοντας με σιγουριά τις τιτάνειου μεγέθους εκρήξεις της οργής του…

Οκτώ χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου ΓΙΑΠΩΝΑ (από τις εκδόσεις Futura) ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος του ξαναδίνει σάρκα και οστά στο ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ. Στόχος του αυτή τη φορά είναι το μίσος, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός που γεννά η οργανωμένη θρησκεία. Με λιτή, σχεδόν, συμβολική αφήγηση, εντυπωσιακά και βίαια ξεσπάσματα και έντονα ποιητική διάθεση, ο Παπαμιχαλόπουλος δημιουργεί όμορφες εικαστικά εικόνες μιας άσχημης πραγματικότητας. Η δυναμική σχεδιαστική του γραμμή, με το πολύ ιδιαίτερο προσωπικό της ύφος, αγκαλιάζει το μαύρο μελάνι, φλερτάρει με τα κόμικς της αμερικανικής ηπείρου και κλείνει το μάτι στην Ανατολή. Πρόκειται για ένα παράξενο comic επιστημονικής φαντασίας για αναγνώστες που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΟΥΠΟΛΕΩΝ
Σενάριο/Σχέδιο: Πέτρος Χριστούλιας
Σελίδες: 48
Τιμή: 5 ευρώ

Στους δρόμους των ΜΕΛΑΝΟΥΠΟΛΕΩΝ, ο χρόνος σταματά με το απλό γύρισμα ενός διακόπτη πίσω από ένα παλιό ρολόι. Η τελειότητα αποτυπώνεται στο πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας όταν ο ήλιος το φωτίζει υπό γωνία 47ο. Ο ωκεανός ξεβράζει αντικείμενα τέχνης και μια παρέα αναλαμβάνει να σταματήσει τη διαμάχη δύο επιβλητικών πύργων. Στους δρόμους των ΜΕΛΑΝΟΥΠΟΛΕΩΝ, η καθημερινότητα αποκτά μια παραμυθένια διάσταση.

melanoupoleis

Ο Πέτρος Χριστούλιας αφήνει για λίγο τα κόμικς (αυτή την περίοδο σχεδιάζει τη σειρά INTRA MUROS, για το περιοδικό 9, σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη) και δημιουργεί μια συλλογή από παραμύθια για μεγάλα παιδιά ή, αν προτιμάτε, παραμυθένιες ιστορίες για μεγάλους. Με λιτό γράψιμο και ταξιδιάρικη διάθεση, δημιουργεί όμορφες εικόνες από σινική μελάνη που βυθίζουν τον αναγνώστη σε μια ονειρική πραγματικότητα.

Η παρουσίαση των νέων έργων θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 18:30, στον πάγκο της ΒΑΒΕΛ. Οι δημιουργοί των δύο βιβλίων θα βρίσκονται εκεί για να υπογράψουν τα αντίτυπα, ενώ παρόντες έχουν δηλώσει και οι Χρήστος Σταμπουλής και ο Τάσος Ζαφειριάδης, που θα υπογράφουν αντίτυπα των CHARLOTTE: ΖΕΣΤΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΙΔΑΚΕΣ και Ο ΚΥΡ-ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, αντίστοιχα.

Σύμφωνα, τέλος, με το δελτίο τύπου που λάβαμε, με λίγη τύχη και αφού ρυθμίσουν τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ενδέχεται να παραβρεθούν και οι Σταύρος Κιουτσιούκης (YELLOW BOY), Τάσος Μαραγκός (BIG BANG), Δημήτρης Λαγός (ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ) και Zaro (NEIGHBORHOOD), ωστόσο, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν ήταν ακόμη σίγουρο.