Τα 5 Χειρότερα Rosters Υπερηρωικών Ομάδων

…Κι εκεί που περιμένεις να δεις ποια θα είναι η επόμενη σύνθεση της αγαπημένης σου ομάδας,  έρχονται στιγμές, σαν κι αυτές που ακολουθούν, και όλα αλλάζουν! Όχι απλά προς το χειρότερο. Εδώ μιλάμε για τον εφιάλτη, που, κυριολεκτικά, μπορεί να καταρρακώσει την εύθραυστη διανοητική ισορροπία του μέσου comic book geek. Μα, η αγαπημένη μου ομάδα στο όριο της παρωδίας; Η ζωή είναι αμείλικτη, καλέ μου φίλε…

AVENGERS: THE NEW INFERNO TEAM
Όσο πλησιάζαμε προς το ιστορικό #300, ήταν προφανές ότι η τότε ομάδα των Avengers θα διαλυόταν, και τη θέση της θα έπαιρνε μια άλλη. Σε εκείνα τα τεύχη, είχε πέσει ένας άνευ προηγουμένου περονόσπορος στα μέλη της ομάδας. Ήταν και η εποχή που η αμερικανική κυβέρνηση είχε στερήσει από τον Steve Rogers τη δυνατότητα να φοράει τη στολή του Captain America… Δύσκολοι καιροί.

top5_stupidrostersavengers1
Το team που αναγέννησε τους Avengers στο #300, ήταν τόσο αναπάντεχα κακό, που, μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά, κάθε φορά που το κοιτάω, εξακολουθεί να αναβοσβήνει μπροστά μου μια τεράστια νέον επιγραφή, με τη φράση “What Were They Thinking?”

Ο Captain America ως ο ιμιτασιόν The Captain, ο Thor σαν να μένει εδώ επειδή δεν έχει πουθενά καλύτερα να πάει, ο Mr. Fantastic με την Invisible Woman, έτσι για να νιώσουν κι αυτοί λίγο Avengers (λίγο, όμως, καθώς ούτε μια στολή δεν μπήκαν στον κόπο να αλλάξουν), και ένας ανεκδιήγητος Gilgamesh, με μια φούστα, κάτι κέρατα και το ειρωνικά κατάλληλο όνομα The Forgotten One (ή, αλλιώς, ένας από τους Avengers που θέλουμε να ξεχάσουμε).

Το σενάριο ήταν του Walter Simonson και το σχέδιο του John Buscema. Ευτυχώς, το διέλυσαν γρήγορα το πανηγύρι (μέσα σε μερικά τεύχη), και σύντομα προέκυψε μια νέα ομάδα.


JUSTICE LEAGUE DETROIT

Η “εξαιρετική” αυτή ιδέα χρεώθηκε στον χαρακτήρα Aquaman, ο οποίος θέλησε να φέρει νέο αίμα στην ομάδα, και τελικά αυτό που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μια Justice League, από αυτές που θα άξιζε να αφανίσει ένα Crisis. Παρά το γεγονός ότι στο roster συμμετείχαν οι τρεις JLA veterans Zatanna, Martian Manhunter και Elongated Man, αυτή η ομάδα της Justice League υπέφερε από το μπουκέτο που βλέπεις παρακάτω και περιλαμβάνει τους ανεκδιήγητους Gypsy, Steel (Hank Heywood III), Vibe και Vixen (η τελευταία, εσχάτως, μας προέκυψε και στο τωρινό roster της ομάδας.)

top5_stupidrosters_justice_league_detroit

Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει αυτά τα τεύχη, αλλά και μόνο οι τέσσερις ανεκδιήγητοι τύποι που έχουν βγει μπροστά αρκούν για να γελάσεις με το συγκεκριμένο roster – το roster μιας ομάδας που είχε ιδρυτικά μέλη όπως ο Superman, o Batman, η Wonder Woman και ο Green Lantern. Η κατάντια έλαβε τέλος στο #261 και έμεινε στην ιστορία του DC Universe ως η περίοδος της Justice League Detroit (μέχρι και η έδρα τους ήταν “ό,τι να ‘ναι”), παρά το γεγονός ότι ουδέποτε οι ίδιοι οι χαρακτήρες αυτοαποκλήθηκαν έτσι.


FANTASTIC FOUR : THE COUPLES TEAM

Ο Mr. Fantastic και η Invisible Woman είπαν την κάνουν για λίγο από την ομάδα, σε μια προσπάθεια να ζήσουν φυσιολογικά (κατά την οποία, αυτό που κατάφεραν ήταν να συμμετάσχουν στην πιο uncool περίοδο των Avengers – βλέπε άνω), κι έτσι ο Thing και ο Human Torch είπαν κι αυτοί με τη σειρά τους να μην πάνε χαμένες οι στολές που γράφουν 4, και βρήκαν δυο εξαιρετικά κορίτσια για αντικατάσταση. Ετοιμάσου, λοιπόν, για μια σύνθεση, σκέτο λαβ στόρι!

top5_stupidrostersfantasticfour

Σε αυτή, ο Thing παθαίνει μια μετάλλαξη και πλέον μοιάζει με γλυπτό που φιλοτέχνησε ένας γλύπτης με μεγάλη εκτίμηση στον Billy Idol, ενώ η πρώην “Μις Παλεύουμε”, Sharon Ventura, θα μπει στην ομάδα ως love interest του Thing, με το code name Ms. Marvel για να μετεξελιχθεί κι αυτή στο άσχημο, κακοφορμισμένο, θηλυκό κακέκτυπο του αγαπημένου της, παίρνοντας το ανέμπνευστο όνομα She-Thing (βλέπε photo).

Αντιστοίχως, το άλλο ζεύγος έχει τα δικά του. Γιατί, ναι μεν η Crystal έχει υπάρξει ξανά μέλος των Fantastic Four και γκόμενα του Human Torch, τώρα, όμως, είναι παντρεμένη γυναίκα με παιδί, κι όσο να ‘ναι τα σαπουνοπερετικά του τύπου “σε θέλω, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου” δίνουν και παίρνουν για αρκετό καιρό, μέχρι να ξυπνήσουν εκεί στη Marvel και να δουν πού κατάντησε μια σειρά, στην οποία μεγαλούργησαν όχι μόνο οι δημιουργοί της, αλλά και άλλοι σπουδαίοι όπως ο John Byrne και ο Walter Simonson.


X-MEN: THE SINGLE ISSUE TEAM

Αυτή, κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά, δεν είναι η χειρότερη ομάδα X-Men που υπήρξε ποτέ, αλλά η χειρότερη ομάδα X-Men που υπήρξε ποτέ… σε εξώφυλλο! Κι αυτό γιατί, στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη ομάδα δεν υπήρξε ποτέ, όπως τους βλέπετε εδώ. Μετά το εξαιρετικό disbanding της ομάδας στην Αυστραλία, ο Chris Claremont φαίνεται πως έχασε τότε εντελώς τη μπάλα, καθώς τα μέλη του συγκεκριμένου roster δεν εμφανίζονται ως ομάδα ούτε στο ίδιο το τεύχος (πόσο μάλλον στα επόμενα)!

top5_stupidrostersxmen

Ας ασχοληθούμε, όμως, με τα ίδια τα μέλη της ομάδας. Ο ψυχικά διαταραγμένος και απόλυτα δυσλειτουργικός Legion, ο ημίβλακας Sunder, η μάγισσα (και όχι μεταλλαγμένη) Amanda Sefton, η επιστήμονας (και όχι μεταλλαγμένη) Moira McTaggert (with a gun – she fucking holds a gun!), o Forge, o Banshee και η Lorna Dane, όχι όμως ως Polaris, αλλά με κάτι δυνάμεις που μοιάζουν περισσότερο σαν να της έκανε μετάγγιση η She-Hulk, παρά με μετάλλαξη.

Πραγματικά δεν παλεύεται.


YOUNG X-MEN: THE OBLIVION TEAM

Τόσο πολύ δεν την πίστεψαν αυτή την ομάδα ούτε στην ίδια τη Marvel, που έπρεπε σε αυτή την εικόνα να κοτσάρουν πρώτη μούρη τον Cyclops, αλλά και να βάλουν στο background μερικές δημοφιλείς φιγούρες X-Men, μπας και ενδιαφερθεί ο αναγνώστης…

top5_stupidrosters_youngxmen

Η ομάδα αυτή είναι κάτι σαν τους επόμενους New Mutants. Αυτή, δηλαδή, είναι η επόμενη γενιά των μεταλλαγμένων ηρώων, σε μια περίοδο που όλοι οι μεταλλαγμένοι του πλανήτη χωράνε σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Σ’ αυτή την εποχή, λοιπόν, κοιτάξτε ποιοι είναι το μέλλον των μεταλλαγμένων. Με εξαίρεση την Dust, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καν λόγο να σου τραβήξουν το μάτι: ένα λυκοειδές, ένας όγκος, μια γκόμενα, ένας καρβουνιασμένος τύπος κι ένας καραφλός που θα μπορούσαν να είναι οι οποιοιδήποτε. Δώδεκα τεύχη πρόλαβαν να βγουν όλα κι όλα. Και πάλι καλά…