Πειρασμοί .1: Είναι Kανείς Eγώ;

peirasmoi_coverΠειρασμοί .1: Είναι Κανείς Εγώ;
Writer/Artist: Soloup
Εκδόσεις ΚΨΜ

Τη βλέπεις εκεί δίπλα σου, να σου γνέφει λάγνα. Σχεδόν σε παρακαλάει να την κάνεις δική σου, μα εσύ ξέρεις ότι δεν είναι για σένα, ότι θα σου κάνει κακό. Είσαι αποφασισμένος να βγάλεις ψεύτες, όλους όσους είπαν για σένα ότι δεν μπορείς να κρατήσεις χαρακτήρα, και απομακρύνεσαι από εκείνη, με αργά και σταθερά βήματα, πιο σίγουρος από ποτέ.

Ποιον κοροϊδεύεις; Αφού ξέρεις και ξέρω ότι δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα

Η ουσία, φίλε μου (και αν σου θυμίζω κάποιον γνωστό σου είναι εντελώς τυχαίο), δεν είναι αν θα τη φας ή όχι τη ρημάδα τη σοκολάτα, αλλά γιατί θέλεις να τη φας. Μην ακούσω κανέναν να πει καμιά από αυτές τις αηδίες των άθεων επιστημόνων, ότι, και καλά, η σοκολάτα είναι εθιστική, ότι μπορεί να σου έχει πέσει το ζάχαρο ή να σου λείπει το σεξ. Θα την φας γιατί είσαι αδύναμος. Ναι, καλά άκουσες. Είσαι αδύναμος και ο εξαποδώ το ξέρει. Γι’ αυτό στέλνει στο δρόμο σου τη σοκολάτα κι εσύ, σα γνήσιος απόγονος του Αδάμ και της Εύας, τη δαγκώνεις, τη ξαναδαγκώνεις, την πιπιλάς, χωρίς ούτε μια στιγμή να αντιλαμβάνεσαι τη θέση, στην οποία έχεις φέρει τον εαυτό σου.

Ευτυχώς, όμως, αμαρτωλέ σοκολατολάγνε, δεν είναι όλοι σαν κι εσένα. Εκεί έξω υπάρχει μια γενναία ψυχή, ένας βράχος ηθικής, ο οποίος αποφάσισε να υποστεί ένα σωρό κακουχίες και ταλαιπωρίες, προκειμένου να αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει τον πειρασμό. Μιλάω, φυσικά, για τον Αντώνιο, ο οποίος, όπως κι ο  συνονόματός του, πήγε να εγκατασταθεί στην μέση της ερήμου, ώστε να αφιερωθεί στην προσευχή και την επικοινωνία με το θεό του.

Τέτοια είναι η ευγένεια της ψυχής αυτού του ανθρώπου, που ποτέ, ούτε εσείς, ούτε εγώ που γράφω τώρα αυτές τις γραμμές, δεν θα μαθαίναμε τίποτα, αν δεν ήταν ο Soloup, να καταγράψει με το πενάκι του τον τιτάνιο αυτό άθλο. Έτσι, στον πρώτο τόμο των πειρασμών (θα ακολουθήσει και δεύτερος),  παρακολουθούμε τον Αντώνιο να εγκαθίσταται στην έρημο, να έρχεται σε επαφή με τους παράξενους κατοίκους της (όποιος δεν πιστεύει ότι ένα φίδι με βυζιά είναι παράξενο, δεν μπορεί παρά να είναι κι αυτός ένα φίδι με βυζιά) και να αντιμετωπίζει το πονηρό πνεύμα και μπουκάλια με παγωμένη πορτοκαλάδα.

Όσοι είσαστε (ή ήσαστε) αναγνώστες του ΓΑΛΕΡΑ, ασφαλώς θα έχετε πετύχει τον Αντώνιο, καθώς εκεί δημοσιεύεται. Παρόλο που είχα διαβάσει πολλά από τα καμώματα της Κλεοπάτρας, το χάρηκα ιδιαίτερα που κυκλοφόρησε σε μορφή τόμου και περιμένω τον επόμενο. Ναι, ξέρω, έχει καιρό που έγινε αυτό, αλλά επ’ ευκαιρία του φεστιβάλ της Βαβέλ (more on that later…), όπου έγινε και signing από τον Soloup, είπα να σας το θυμίσω και να σας το προτείνω.

peirasmoi

Με συγχωρείτε τώρα, με περιμένει μια σοκολάτα…

UPDATE: Μετά από την σωστή παρατήρηση του ramirez για τη ΓΑΛΕΡΑ, διορθώθηκε ο παρατατικός δημοσιευόταν σε ενεστώτα δημοσιεύεται – The Ed.