TV For Vendetta (Eίναι Tίτλος Tώρα Aυτός;!)

Το περιοδικό WIZARD, στο τεύχος #208, έχει μια ενδιαφέρουσα μίνι-συνέντευξη (με τον παραπάνω εξυπνακίστικο τίτλο) με τον Alan Moore (ηρέμησε Σάκκο, αγόρι μου, σήκω από το πάτωμα!), ο οποίος σχολιάζει σχετικά με το τι βλέπει και τι δεν βλέπει (και γιατί) στην τηλεόραση (κυρίως σε dvd).

Όποιος συμπαθεί τον Moore και του αρέσει η αμερικανική τηλεόραση, μπορεί να ενδιαφερθεί για τις απόψεις του…

moore-goodΤο BURN NOTICE φαίνεται να του αρέσει, αλλά δεν σχολιάζει και πολύ. Αρκείται μόνο στο να κάνει τον καμπόσο, λέγοντας ότι ξέρει τον πρώην-CIA και συμπαραγωγό της σειράς, Michael Wilson. Ο Μοοre κάνει αστειάκια και λέει ότι αυτός και ο Wilson έχουν δεθεί κάπως από μακρυά και ότι τον βοηθάει στο marketing των τίτλων του, στα βιβλιοπωλεία της Δυτικής Ακτής.

moore-bad Δεν του αρέσει το HEROES, καθώς εξηγεί εκτενώς πώς το Google θα μπορούσε να κλείσει μια τεράστια σεναριακή τρύπα στο τέλος της πρώτης σαιζόν (αστειάκι εκ μέρους μου – όποιος έχει δει θα καταλάβει). Επίσης, επισημαίνει ότι εάν υπήρχαν υπεράνθρωποι με τη νοημοσύνη των χαρακτήρων της σειράς, τότε θα την είχαμε βαψει.

moore-neutralΤο FAMILY GUY και το AMERICAN DAD του αρέσουν σχετικά. Λέει ότι ώρες-ώρες βαριέται λίγο (ιδίαίτερα στα επαναλαμβανόμενα, βερμπαλιστικά σοκ του Peter στο FAMILY GUY) και ότι βρίσκει πως το χιούμορ δεν είναι πάντα πετυχημένο (όχι ότι οφείλει, φυσικά – όλοι κουράζονται από ένα σημείο και μετά).

moore-good1Ο Moore, όμως, σχολιάζει και τις animated σειρές, τονίζοντας πως του αρέσει πάρα πολύ το SOUTH PARK. Συγκεκριμένα, λέει πως εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι δημιουργοί της σειράς, Matt Stone και Trey Parker, έχουν μεγάλη ηθική ακεραιότητα, κάτι που φαίνεται από το ότι εκφράζουν πάντα ξεκάθαρα τις απόψεις τους, για οποιοδήποτε θέμα, όσο καυτό κι αν είναι, χωρίς να κάνουν πίσω.

moore-bad1Το LOST είναι μια σειρά που οι σεναριογράφοι θα έπρεπε, απλά, να κοιτάζουν κάθε φορά ένα επεισόδιο πίσω, έτσι ώστε να φροντίζουν να μη γράφουν ασυναρτησίες. Ο Moore πιστεύει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γράφουν κάθε βδομάδα κάτι… περιέργο και ότι δεν έχουν ιδέα για το που θέλουν να πάνε τη σειρά στο τέλος.

moore-neutral1Κάτι αντίστοιχο φοβάται και για το BATTLESTAR GALACTICA, το οποίο, όμως, βρίσκει ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο… Πιστεύει πως θα είναι μεγάλη απογοήτευση, εάν δεν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο στο τέλος της σειράς, καθώς έτσι θα πάει χαμένη όλη η δουλειά των συντελεστών, αλλά και όλος ο ενθουσιασμός του κοινού.

moore-good2Η καλύτερη σειρά που έχει δει μέχρις στιγμής ο Moore, είναι το THE WIRE. Το μόνο κακό που έχει, είναι ότι κάνει τις άλλες σειρές να φαίνονται λίγες και κακογραμμένες, γιατί ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Ό,τι θέματα δημιουργεί,  οποιαδήποτε μικρή λεπτομέρεια, στο τέλος την εξηγούν. Είναι σίγουρα μια σειρά που αξίζει να την ξαναδείς, ξάνα και ξανά, πολλές φορές…