My Own Superhero!

Ο Spider-Man είναι φλώρος; Ο Superman παραείναι ευγενικός; Ο Batman θα ήταν καλύτερος με λίγο χρώμα παραπάνω; Ο Wolverine είναι πολύ τριχωτός; Ο Preacher πίνει πολύ; Ε, λοιπόν, αν οι υπάρχοντες superheroes δε σας αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους, πολύ απλά, φτιάξτε τον δικό σας! Αυτό έκανα κι εγώ.

Σε μια κρίση βαρεμάρας και ελεύθερου χρόνου αποφάσισα να κάνω μια γύρα στο internet και να βρω μερικά από τα καλύτερα make-your-own-superhero sites. Έκατσα λίγη ώρα στο καθένα και έφτιαξα αρκετούς δικούς μου ήρωες – τώρα, το μόνο που μου μένει είναι να τους πουλήσω στις εταιρίες!

H βόλτα μου ξεκίνησε από το Hero Factory, το οποίο έχω την εντύπωση πως είναι το πιο καινούργιο. Η διαδικασία είναι απλή, το interface φιλικότατο και εύκολο και το αποτέλεσμα λίαν ποζεράδικο. Και είναι και το μόνο που συνοδεύεται και από μουσική – φυσικά, το HOLDING OUT FOR A HERO της Bonnie Tyler.

my-hero

pissmanΜετά, πέρασα από το προγραμματάκι που βρίσκεται στο Kids Department της Marvel. Εκεί τα πράγματα ήταν ακόμη πιο απλά, ενώ το αποτέλεσμα αποδείχθηκε πως δεν ήταν καθόλου παιδικό. Άσε που έχει και μια silver age γκλαμουριά (ή whatever…).

Από τη μία, η έλλειψη πολλών πρωτότυπων επιλογών με χάλασε (τα περισσότερα χαρακτηριστικά και ρούχα ανήκουν σε ήρωες της Marvel), ωστόσο, τα θετικά ήταν αρκετά. Έξτρα πόντοι και για την επιλογή ονόματος του χαρακτήρα σου, αλλά και για την (υποτυπώδη, έστω) επιλογή background. Η εικόνα του superhero σου, τέλος, διαθέτει και τη σφραγίδα γνησιότητας της Marvel.

blasterΤο Hero Machine, από την άλλη, νομίζω πως είναι η πιο κλασική επιλογή, όσον αφορά στη δημιουργία ενός superhero. Είναι αρκετά γνωστό και εύκολο στο χειρισμό του. Επιπλέον, διαθέτει τέσσερις διαφορετικές editions: pinup, classic, real life και rock star. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει επιλογή save, οπότε η μόνη λύση είναι το κουμπί Print Screen.

Απ’ όσα είδα, πάντως, περισσότερο μου άρεσε το Fabrica de Herois, ένα πορτογαλικό blog με τις περισσότερες επιλογές στη δημιουργία. Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι, μόλις εγγράψεις τον superhero σου, μπορείς να λάβεις μέρος σε τουρνουά, ή κάτι τέτοιο – δεν παίρνω όρκο, όμως, γιατί το blog είναι στα πορτογαλικά. Μη ξεχάσετε να αλλάξετε τη γλώσσα, πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία!

fabrica

Τέλος, δε θα μπορούσα να αφήσω απ’ έξω το Make Me Super. Εκεί κάνεις upload μια φωτογραφία σου και την προσαρμόζεις στο σώμα του default superhero του site. Το αποτέλεσμα είναι μια αφίσα που μπορείς να αποθηκεύσεις, αλλά κι ένα κορυφαίο (ΚΟΡΥΦΑΙΟ!) βιντεάκι.

makemesuper