Just Some Comic Stuff I Thought I Should Share…

Μετά από πολύωρη αναζήτηση στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του διαδικτύου ή, αλλιώς (σε ελεύθερη μετάφραση), μετά από πολύωρο κάψιμο στο internet, βρήκα τα παρακάτω νέα τα οποία μου μοιάζουν πολύ ενδιαφέροντα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας…

Ίσως ο πιο αστείος cartoonist που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ο απίστευτος Michael Kupperman (TALES DESIGNED TO THRIZZLE) έχει αποκτήσει blog, με τίτλο HERE COMES MADNESS, όπου δημοσιεύει, μεταξύ άλλων, και νέα comics του, όπως το WHAT MIGHT HAPPEN IF MARK TWAIN AND ALBERT EINSTEIN WERE TO TEAM UP TO DIG A HOLE TO THE CENTER OF THE EARTH?! ή απλά WMHITEWTTUTDHCE..

herecomesmadness

Το ότι o Frank Santoro (STOREYVILLE) είναι τεράστιος και τρομερά πρωτοποριακός δημιουργός, νομίζω πως το έχω ξαναπεί. Το ότι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν διαβάσει comics του, είναι επίσης αλήθεια. Τίποτε από τα δύο προηγούμενα δεν αποτελεί βεβαίως νέο. Το νέο είναι πως αν, όπως εγώ, δεν είχατε την προνοητικότητα του Δημήτρη Σακαρίδη να αγοράσετε τα τέσσερα τεύχη του COLD HEAT που κάνει με τον Ben Jones μπορείτε να τα διαβάσετε ολόκληρα online. Αν, πάλι, έχετε διαβάσει τα τεύχη, μάθετε πως κυκλοφορεί από το site της PictureBox σε μόλις 100 αντίτυπα το επόμενο τεύχος με τίτλο Cold Heat Issue 5/6.

dylanhorrocksinternetO Νεοζηλανδός Dylan Horrocks, δημιουργός των ATLAS και HICKSVILLE (έχει δουλέψει και στα HUNTER: THE AGE OF MAGIC και BATGIRL) εγκαινίασε το νέο του site όπου θα εκδίδει νέα comics του (αλλά και θα συνεχίζει το SAM ZABEL & THE MAGIC PEN που είχε ξεκινήσει στο ATLAS). Επίσης, πολλοί από εσάς μπορεί να είδατε στο Pirate Bay ένα comic που έκανε με αφορμή την αντίθεσή του σε νέο νόμο που ψηφίστηκε στη Ν. Ζηλανδία για τα πνευματικά δικαιώματα στο internet.

Αλλαγές και στο site του Scott McCloud (UNDERSTANDING COMICS, ZOT!) όπου μπορεί να βρει κανείς πολλά comics για να διαβάσει. Επίσης εκεί μπορείτε να βρείτε και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, στο οποίο προσπαθεί να βρει ποιοι είναι οι αντίστοιχοι μουσικοί διάφορων comic artists.

Αυτό εδώ είναι κάπως παλιότερο, αλλά έχει ακόμα κάποιο ενδιαφέρον… H Fanfare/Ponent Mon ανακοίνωσε τα πλάνα της για τις εκδόσεις της μέσα στο 2009.

Ο Paul Hornschemeier (MOTHER COME HOME, THREE PARADOXES) ανακοίνωσε στο blog του πως τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο με τίτλο ALL AND SUNDRY, όπου θα συγκεντρώνονται δουλειές του που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια για διάφορες εκδόσεις. .

allsundry_cov

Και ένα σύντομο piece of info για το τέλος. Ο Jeffrey Brown απέκτησε νέο blog. Check it out.