The Comicdom Con ’09 Survival Guide: The Workshops

Δεν είναι ότι τίθεται θέμα επιβίωσης στο Comicdom Con Athens, αλλά θέλετε εσείς να είστε αυτός που, όταν τον ρωτήσουν οι φίλοι του “τί έκανες, ρε μεγάλε, στο Comicdom Con του 2009;”, θα απαντήσει “δε πρόλαβα και πολλά…”;

Είμαστε σίγουροι πως όχι. Και για να σας βοηθήσουμε, σας προσφέρουμε σε συνέχειες τον Απόλυτο Οδηγό Επιβίωσης στο Comicdom Con Athens 2009!

Ο πρώτος τομέας που χρειάζεται την προσοχή σας είναι:

Κεφάλαιο 1: Tα Workshops

cca06_workshopΤα workshops αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο Con, ωστόσο, απαιτούν προνοητικότητα, σβελτάδα και οργάνωση. Ήδη, όσοι από εσάς δεν είχατε τα απαραίτητα αποθέματα στις παραπάνω ιδιότητες, χάσατε τα workshops του Marv Wolfman, του Barry Kitson και αυτό με τα μυστικά της μετάφρασης των comics στα ελληνικά, καθώς οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί και η λίστα αναμονής είναι ήδη τεράστια και για τα τρία.

Μην απελπίζεστε, όμως, υπάρχουν άλλα τέσσερα workshops:

Οι λάτρεις της fantasy μυθοπλασίας μπορείτε να παρακολουθήσετε το workshop “Ώστε Σου Αρέσει Να Φτιάχνεις Δράκους Και Τέτοια”, του Γιάννη Ρουμπούλια (ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ), και να μάθετε από πρώτο χέρι πώς στήνεται ένας κόσμος στα πρότυπα της ηρωικής φαντασίας. (Κυριακή 12 Απριλίου, 12:00-12:50)

Οι επίδοξοι animators δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο εισαγωγής στην κινηματογραφική τεχνική του animation του Σπύρου Σιάκα, με τίτλο “Εισαγωγή Σε Εξειδικευμένα Θέματα Δημιουργίας Με Την Τεχνική Του Animation”. (Κυριακή 12 Απριλίου, 14:00-14:50)

cca07_workshopΟ χρόνος αφήγησης σε ένα comic είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία και το πεδίο με τα περισσότερα ίσως μυστικά. Αυτά θα μάθετε όσοι παρακολουθήσετε το “Πώς Να Χειριστεί Κανείς Το Χρόνο, Που Ποτέ Δεν Είναι Αρκετός”, του Γιώργου Μπότσου. Με δημιουργική αφορμή μια μικρή ιστορία, θα παρουσιαστεί η λειτουργία του χρόνου αφήγησης και οι εναλλακτικοί τρόποι που υπάρχουν για να αναπτυχθεί, σε μια σελίδα comics. (Κυριακή 12 Απριλίου, 13:00-13:50)

Τέλος, οι μικροί φίλοι του Comicdom Con θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις πολλαπλές δυνατότητες έκφρασης, που προσφέρει η τέχνη των comics! Ο Κώστας Κυριακάκης θα εξηγήσει “Γιατί Μου Αρέσουν Τα Comics;”, παίζοντας με τις λέξεις και τα σκίτσα. cca07_the_kids_are_alrightΤο συγκεκριμένο workshop διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του 2ου Ορόφου. Μετά την ολοκλήρωση του, θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων, THE INCREDIBLES, προσφορά της Audiovisual. (Κυριακή 12 Απριλίου, 11:00-13:00)

Συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε στο workshops@comicdom-con.gr, ενώ εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Comicdom Con Athens 2009.

Ήδη βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιβίωση, κατά τη φετινή διοργάνωση!