Και Άλλα Comic-Related News Που Μου Φάνηκαν Ενδιαφέροντα…

Η Gemstone δεν έχει πια τα δικαιώματα για τα Disney comics στις ΗΠΑ. Προς το παρόν, η οικογένεια των Ducks και ο Mickey Mouse αναζητούν εκδοτική στέγη, ενώ οι επικείμενες εκδόσεις ακυρώνονται (ανάμεσα σε αυτές, πείτε αντίο και στο αναμενόμενο DON ROSA LIBRARY). Πάντως, ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει από διάφορους “μνηστήρες”. Για κάποιον εντελώς απροσδιόριστο λόγο (και χωρίς να έχω κάποιες ενδείξεις), το μυαλό μου πηγαίνει στην Boom!

don-rosa

Ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους cartoonists, ο Daniel Clowes, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της φετινής Angouleme, την οποία μπορέιτε να διαβάσετε εδώ. Να σημειώσω πως, ανάμεσα σε άλλα, μιλάει και για νέα comics, αλλά και για τον λόγο για τον οποίο δεν είχαμε δει καινούρια comics του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

mrwonderful

O Jim Rugg αποκαλύπτει σχέδια για κάποιες μελλοντικές εκδόσεις. Δείτε τα στο blog του.

Αναρωτιέστε πόσο ογκώδες, τέλος πάντων, είναι το A DRIFTING LIFE του Yoshihiro Tatsumi; Δείτε ένα αναλύτικό φωτορεπορτάζ του Newsarama, όπου συγκρίνεται με Marvel Essentials, τόμους του CEREBUS, το FROM HELL, λεξικά, και όχι μόνο…

jlatatsumi

Το ότι βρέθηκαν οι σελίδες του BIG NUMBERS #3 είναι μάλλον η είδηση της χρονιάς. Τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια, πάντως, τα έχει κάνει ο Eddie Campbell. Διαβάστε και τα τρία σχετικά posts που έχει κάνει στο blog του και δείτε και μια νέα εικόνα που, πιθανώς, ανήκει στο τέταρτο τεύχος.

Πάρτε μια ιδέα από το πιο κάτω απόσπασμα από σχόλιο του Campbell:

“Another thing I remembered, and I don’t think I ever mentioned it to Alan, but I always felt a certain resentment that Billy the Sink got Big Numbers and blew it while i was stuck drawing Jack the bloody Ripper for ten years…”

Και σαν ένα bonus, δείτε ένα πολύ όμορφο cartoon του Max Fleischer (link via Here Comes Madness.)