COMICDOM AWARDS 09… ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ !!!

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που θα ενδιαφερθεί με τα ονόματα των υποψηφίων για τα φετινά  Eisner Awards, τη στιγμή που την Κυριακή το βράδυ, σε μια επική τελετή, η οποία έκλεισε και το Comicdom Con Athens 2009, o “αδερφός” Βασίλης Σάκκος και η σαγηνευτική Λυδία Ξυθάλη, παρουσίασαν τους νικητές των Comicdom Awards, των μοναδικών ελληνικών βραβείων comics.

Αν δεν είχατε την τύχη να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την υπέροχη βραδιά, τότε πιθανότατα θα καίγεστε να μάθετε ποιοι ήταν οι νικήτές.

comicdom_awards_2009_logo

And the winners are…

BEST GREEK WRITER
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ (LOGICOMIX)

BEST GREEK ARTIST
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ (ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ)

BEST GREEK COMIC
LOGICOMIX

BEST GREEK ANTHOLOGY
ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ

BEST GREEK SHORT STORY
ZOBULON (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ/ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΜΠΟΥΔΗΣ)

BEST GREEK FANZINE
ΣΠΙΦ ΚΑΙ ΣΠΑΦ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

BEST GREEK COVER
ΚΡΑΚ #3 (ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ)

BEST GREEK EDITION OF FOREIGN COMIC
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΘΕΡ ΑΡΚΡΑΪΤ (JEMMA PRESS)

LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD
MARV WOLFMAN

Όπως κάθε χρονιά όσοι ψήφισαν τους δημιουργούς και τα comics της προτίμησης τους, μπήκαν σε κλήρωση, που έγινε κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής και που έκανε ένας “όχι και τόσο νεαρός” που είχε την τύχη να ακούσει τον Marv Wolfman να τον προσφωνεί. Τα δώρα κέρδισαν οι

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (THE NEW TEEN TITANS ARCHIVES VOL. 1)
ΧΕΙΜΑΡΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (CRISIS ON INFINITE EARTHS HARDCOVER )
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΑΝΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (LEGION OF SUPERHEROES VOL. 1: TEENAGE REVOLUTION, LEGION OF SUPERHEROES VOL. 2: DEATH OF A DREAM)

Last but not least… ο τυχερός κύριος που έκανε την κλήρωση ανακοίνωσε πως από την επόμενη χρονιά τα awards αλλάζουν ΡΙΖΙΚΑ!!! Τα χείλη μας παραμένουν προς το παρόν σφραγισμένα, αλλά η αλήθεια είναι πως σχεδόν τίποτε δε θα είναι το ίδιο με φέτος, στα Comicdom Awards του 2010.  Stay tuned…