Comicdom Con 2009: The Comic!

Φανερά επηρεασμένος από την καλή διάθεση, αλλά, κυρίως, και το ταλέντο που ήταν διάχυτο στην ατμόσφαιρα του Con, αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου comic. Αν και η αποφασιστικότητά μου βρίσκεται στο ζενίθ της, μου λείπει το ταλέντο, ειδικά στον τομέα του σχεδίου, οπότε, θα αρκεστώ μόνο στο σενάριο και θα αναζητήσω κάποιον πιο ταλαντούχο από εμένα, για να το αποτυπώσει με εικόνες. Θα τον προμηθεύσω, άλλωστε, με μερικά πρόχειρα σχέδια για να έχει κάποιον μπούσουλα.

Μη φανταστείτε, όμως, πως και στο σενάριο έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο – θα πρέπει να είστε ανεκτικοί μαζί μου. Άλλωστε, είναι το πρώτο μου και οι τεχνικές του storytelling και του pacing απλά περνάνε από δίπλα μου και σπάνια ακουμπάνε. Για λόγους χώρου και copyright, επίσης, δε θα παραθέσω αυτούσιο το σενάριο – απλά θα δημοσιεύσω κάποια αποσπάσματα. Πάμε, λοιπόν.

working title (not final): FRAGMENTS OF A CON

PAGE 1, PANEL 1

CAPTION: Παρασκευή βράδυ, μερικές ώρες πριν ξεκινήσει το Comicdom Con 2009…

Καλό είναι τα πρώτα πάνελ να γίνουν με crosshatching, ώστε μετά να αλλάξουμε στιλ και να το παίξουμε πρωτοπόροι και πολύ γαμάτοι...

Καλό είναι τα πρώτα πάνελ να γίνουν με crosshatching, ώστε μετά να αλλάξουμε στιλ και να το παίξουμε πρωτοπόροι και πολύ γαμάτοι...

Ολοσέλιδο πάνελ – απεικονίζει τον πανικό που επικρατεί στους χώρους της  Ένωσης. Στο χώρο του bazaar, στήνονται τα περίπτερα και όλοι ξεμπερδεύουν με τις δουλειές της τελευταίας στιγμής. Στη ρεσεψιόν, κι ενώ όλοι τρέχουν πέρα-δώθε, δυο τύποι έχουν πωρωθεί μπροστά σε ένα laptop, προσπαθώντας να ετοιμάσουν την παρουσίαση του Comicdom που θα παίζει στο περίπτερο. Ενώ όλα είναι έτοιμα, προσπαθούν να κάνουν ένα κείμενο να περνάει κάτω από τις εικόνες. Αρχικά, νόμιζαν ότι είναι κάτι απλό. Τελικά, δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, έμειναν ικανοποιημένοι με την εναλλακτική λύση. Πού να φανταστούν τι θα επακολουθούσε…

PAGE 2, PANELS 1-5

CAPTION: Την επόμενη ημέρα, το Con έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτή είναι μια φωτό του Wolfman. Σχεδίασέ τον σε ανάλογη στάση.

Αυτή είναι μια φωτό του Wolfman. Σχεδίασέ τον σε ανάλογη πόζα.

Ο ήρωάς μας, ο Θωμάς Λουκάς, έχει την συγκινητικά αισιόδοξη ελπίδα ότι θα βρει ελεύθερο χρόνο για το workshop του Marv Wolfman. Ταυτόχρονα, όμως, με την έναρξη του εν λόγω workshop, ο μισός πληθυσμός του Con εισβάλει στο περίπτερο της Comicdom Press, οπότε το χάνει.

(σ.σ.: Αρχικά, το γεγονός ότι ο ήρωάς μας έχασε το workshop φαίνεται ασήμαντο και άσχετο. Είναι, όμως, η αιτία για το άθλιο σενάριο που διαβάζουμε και για την έλλειψη περισσότερων από έναν ηρώων, καθώς δεν είμαι ικανός για multiple character building.)

PAGE 4, PANELS 3-8

Επιστρέφουμε στους πρωταγωνιστές της πρώτης σελίδας. Οι δυο τους  δοκιμάζουν δέκα διαφορετικούς τρόπους για να παίξει η παρουσίαση που ετοίμασαν για την οθόνη του περιπτέρου της Comicdom Press, ωστόσο, κανείς δεν είναι αποτελεσματικός, καθώς λείπει το τηλεκοντρόλ του DVD Player. Όλες οι προσπάθειές τους καταλήγουν σε θεαματικές αποτυχίες, καθώς η επιλογή “repeat” είναι δυνατή μόνο μέσω του τηλεκοντρόλ. Οπότε, οι διαφάνειες της παρουσίασης γίνονται αποκλειστικά χειροκίνητα.

PAGE 4 PANEL 9

Το τηλεκοντρόλ φτάνει στις εγκαταστάσεις της Ένωσης, λουσμένο με ένα χρυσό φως και αγγέλους να τραγουδάνε δίπλα του. Η παρουσίαση μπαίνει στο “repeat”.

PAGE 7, PANELS 2-7

Φρόντισε η κοπέλα να έχει μεγάλο μπούστο...

Φρόντισε η κοπέλα να έχει μεγάλο μπούστο...

Βρισκόμαστε στο περίπτερο του Γιώργου Τσούκη, ο οποίος έχει φτιάξει και δέσει ολομόναχος το Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΘΟΥΛΟΥ #0, το prequel των τριών βιβλίων του, το οποίο εξαντλείται από την πρώτη μέρα. Τη δεύτερη μέρα δεν έχει προλάβει να φτιάξει παρά μόνο ένα αντίτυπο και οι δύο τύποι που κάθονται μπροστά του, του προτείνουν να το βγάλει σε πλειστηριασμό ή να το δώσει στην πιο ωραία γυναίκα της ημέρας.

PAGE 12, PANEL 1-3

CAPTION: Το πρωί της Κυριακής…

Βρισκόμαστε έξω από το κτίριο της Ελληνοαμερικανικής. Το Con δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και οι καταραμένοι καπνιστές που αναγκάζονται να πιουν έξω τον καφέ τους, προσπαθούν να εξηγήσουν στους βιαστικούς ότι η πόρτα θα ανοίξει αργότερα.

PAGE 13, PANELS 2-9

Ένας από τους επισκέπτες πλησιάζει τον ήρωά μας και τον ρωτάει, αν αυτός είναι ο Θωμάς Λουκάς. Αποδεικνύεται πως ο επισκέπτης αυτός είναι αναγνώστης του Comicdom.gr, ο οποίος έχει έρθει από Καρδίτσα για το Con. Πιάνουν τη συζήτηση για την τραγική τύχη των comics στην επαρχία και ο ήρωάς μας, αποφασίζει να την συμπεριλάβει στο comic του, ως ευχαριστήριο για όλους όσους ταξίδεψαν στην Αθήνα για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

PAGE 14, PANELS 5-12

Δυο πιτσιρικάδες έρχονται στο περίπτερο της Comicdom Press και ρωτάνε ποιος είναι ο τύπος που πλέκει, στο διάφανο print του Γιώργου Κομιώτη (είναι ο Wolverine). Ο Κομιώτης και ο ήρωάς μας προσπαθούν να πείσουν τους δύο (δεκατετράχρονους; δεκαπεντάχρονους;) να σταματήσουν να διαβάζουν τα βιβλία του σχολείου και να ανοίξουν κανά comic. Μήπως θα μάθουν και τίποτα σημαντικό από τα βιβλία;

ΟΚ, ο τύπος μοιάζει λίγο πανικόβλητος, αλλά εσύ κάντον απλά έκπληκτο

ΟΚ, ο τύπος μοιάζει λίγο πανικόβλητος, αλλά εσύ κάντον απλά έκπληκτο

PAGE 16, PANELS 2-12

Mια κοπελίτσα αγοράζει δύο από τα prints του Barry Kitson, την ώρα που ο σχεδιαστής βρίσκεται στο περίπτερο για signing. Ο ήρωάς μας της προτείνει να τα δώσει στον Kitson, προκειμένου να της κάνει κάποια αφιέρωση. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο ήρωάς μας πετάγεται για ένα τσιγάρο. Στο δρόμο, όμως, βλέπει την κοπελίτσα πίσω από δέκα μαντράχαλους, να περιμένει ακόμη για την αφιέρωση.

– “Ακόμη περιμένεις; Είναι τεράστια η ουρά, ε;”
– “Μπα, το σκέφτομαι ακόμη. Ντρέπομαι…”
– “Σοβαρά μιλάς; Δώστα σε μένα. Θα του τα πάω.”

Ο ήρωάς μας, νομίζοντας ότι το signing δεν έχει τελειώσει ακόμη, χώνεται ανάμεσα σε αυτούς που περίμεναν ένα σκίτσο (όσοι περίμεναν υπογραφή, προηγούνταν), ακούει τον εξάψαλμο, παίρνει την αφιέρωση και επιστρέφει στην κοπελίτσα. Η οποία, μαζί με το ευχαριστώ, τον αρπάζει και του δίνει ένα φιλί στο μάγουλο (CAPTION: Αυτά είναι τα τυχερά του Con…)

PAGE 17, PANELS 2-5

Μια άλλη κοπελίτσα έχει χαθεί και προσπαθεί να βρει τον φίλο της. Η αναζήτησή της τη φέρνει στον πρώτο όροφο, έξω από το αμφιθέατρο, όπου, εκείνη την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το “Who Watches The Craftsmen”. Ξαφνικά, η πόρτα ανοίγει κι ένας μουσάτος τύπος με μικρόφωνο (ο παρουσιαστής) την τραβάει μέσα (CAPTION: Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδε οποιοσδήποτε…)

PAGE 19, PANEL 3-10

Βρισκόμαστε στο περίπτερο της Comicdom Press. Δύο τύποι έχουν πιάσει κουβέντα με τον Marv Wolfman. Μιλάνε για μεταφορές των comics σε ταινίες, με αφορμή το πρόσφατο WATCHMEN. Ο Marv λέει πως του άρεσε σαν ταινία και πως ήταν όσο το δυνατό περισσότερο πιστή στο comic, αν υπολογίσεις τη δυσκολία του εγχειρήματος. Λέει, επίσης, ότι από τις ταινίες που αφορούν δικούς του χαρακτήρες, του άρεσε μόνο το πρώτο BLADE. Του άρεσαν, επίσης, τα SPIDER-MAN 1 & 2, ενώ λάτρεψε τον Heath Ledger, ως Joker στο THE DARK KNIGHT.

PAGE 20, PANELS 6-9

Βρισκόμαστε και πάλι έξω από το κτίριο της Ένωσης, όπου οι καταραμένοι καπνιστές έχουν βρει καταφύγιο. Ξαφνικά, την ησυχία που επικρατεί καλύπτει ήχος τυμπάνων και ένα ακατάληπτο τραγούδι από το αμφιθέατρο του πρώτου ορόφου. Τα Comicdom Awards έχουν ξεκινήσει.

Εδώ έπαιξα λίγο με τις γραμμές και το χρώμα για να το κάνω πιο αφηρημένο. Μπορείς, όμως, να το κάνεις αλλιώς, αν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα

Εδώ έπαιξα λίγο με τις γραμμές και το χρώμα για να το κάνω πιο αφηρημένο. Μπορείς, όμως, να το κάνεις αλλιώς, αν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα


PAGE 26, PANELS 3-12

Σου σχεδίασα πρόχειρα το δράκο, για να σου δείξω ότι είναι τύπου μεσαίωνα και κλασικός πράσινος. Δε θέλω πρωτοβουλίες στην απεικόνισή του και μας βγει σα μασκώτ της Colgate

Σου σχεδίασα πρόχειρα το δράκο. Θέλω, επίσης, πιο πανικόβλητα πρόσωπα στο πάνελ.

Ενώ το Con φτάνει στο τέλος του, ξαφνικά ένας δράκος επιτίθεται στο κτίριο και σκορπίζει τον πανικό. Κάποιοι βιάστηκαν να καταλογίσουν το τρέξιμο των παρευρισκομένων σε ανακοίνωση για εκπτώσεις σε κάποιο περίπτερο, όμως έκαναν λάθος. Ο ήρωάς μας, Λουκάς, αρπάζει το lightsaber του Darth Vader που τριγυρνούσε στο Con και, μαζί με τον Batman και τον Punisher, σκοτώνουν το τέρας και σώζουν τους παρευρισκόμενους. (CAPTION: Καιρός ήταν για λίγη δράση σε αυτό το comic)

PAGE 32, MULTIPLE PANELS

Ξημερώματα Δευτέρας. Όλοι οι διοργανωτές, συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι βρίσκονται επιτέλους στα κρεβάτια τους, απόλυτα κουρασμένοι, αλλά και με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (CAPTION: Καλά περάσαμε και φέτος…)