Νέες Κυκλοφορίες Της Jemma Press Στο Comicdom Con Athens 2009

ashmiΤΟ ΑΣΗΜΙ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ
Συγγραφέας: Αβραάμ Κάουα

Με μια κίνηση της σπονδυλικής του στήλης, το πλάσμα ορθώθηκε και κοίταξε το κοινό με το σταχτί του βλέμμα. Τα χείλη του άνοιξαν σε ένα πλατύ χαμόγελο που έμοιαζε να απευθύνεται μόνο στην Πανδώρα. Η αρχέγονη φωνή του γέμισε την αίθουσα, σκεπάζοντας τα ουρλιαχτά των παρευρισκομένων. «Μόνο οι ημίθεοι λατρεύονται με κρασί και λουλούδια», είπε. «Οι θεοί, οι πραγματικοί θεοί ζητάνε αίμα!»

Αν και χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του ολόφρεσκου (σαν αίμα) πονήματος του Αβραάμ Κάουα, το άνωθεν κείμενο είναι μόνο η μισή αλήθεια, μια αλήθεια που θα ευχόταν να μην είχε αναζητήσει ποτέ ο Επιθεωρητής Ντορεμιέ. Όλα ξεκινούν με το φόνο ενός συλλέκτη σπάνιων ταινιών και τη μυστηριώδη παρουσία ενός δεύτερου, φαινομενικά άσχετου πτώματος και η υπόθεση σταδιακά, περνώντας από ένα νουάρ μυστήριο που αναλαμβάνει ο αρχετυπικός, “σκληρός μπάτσος”, μετατρέπεται σε Λαβκραφτιανό θρίλερ έντονης (το λιγότερο) εικονικότητας.

Ο Αβραάμ Κάουα συνδυάζει την αγάπη του για τη λογοτεχνία τρόμου και μυστηρίου (τόσο έκδηλα – με την παρουσία χαρακτήρων όπως ο Ιατροδικαστής Μάστερτον και ο αστυνόμος Μπάρκερ – όσο και υπαινικτικά), με τη βαθιά του γνώση για τον κινηματογράφο και παράγει ένα αποτέλεσμα άκρως τρομακτικό και εφιαλτικό! Μυστήριο, τρόμος και ταινίες σινεφίλα είναι τα συστατικά που οδηγούν τον συγγραφέα και τους ήρωές του σε αυτήν την λογοτεςχνική ακρότητα.

bprd2BPRD Vol. 2: Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Writers & Artists: Mike Mignola, Miles Gunther, Michael Avon Oeming, Brian Augustyn, Guy Davis, Geoff Johns, Scott Kolins, Joe Harris, Adam Pollina & Cameron
Stewart
Μετάφραση: Βασίλης Μπαμπούρης

O Mike Mignola, δημιουργός του Hellboy και του Γραφείου Παραφυσικής Έρευνας και Αμύνης, συνεργάζεται με μια ομάδα επίλεκτων καλλιτεχνών και στέλνει τους πράκτορες του Γ.Π.Ε.Α. (Jochan Krauss, Liz Sherman, Abe Sapien, Roger the Hommonculus, Dr. Kate Corrigan) να αντιμετωπίσουν στοιχειωμένα τρένα, ναζιστές εγκληματίες πολέμου, τα οργισμένα πνεύματα τριών μαγισσών που εκτελέστηκαν διά πνιγμού και μια φυλακισμένη θεότητα της Βενετίας.

Προκειται πιθανώς για την καλύτερη συλλογή ανεξάρτητων ιστοριών του Γ.Π.Ε.Α., όπου κάθε υπόθεση στήνεται γύρω από ένα άτομο της ομάδας και δίνει σημαντικά στοιχεία για τον χαρακτήρα.

Οι δύο αυτές κυκλοφορίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο φετινό Comicdom Con.