ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

ksypnaw_cover_colour_0Artist/Writer: Παναγιώτης Πανταζής
Giganto

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω εκφράσει ανοιχτά τη συμπάθεια μου προς το έργο του Παναγιώτη. Από την εποχή του COMMON #1 αλλά και των εμφανίσεών του στο “9” με είχε τραβήξει το ιδιαίτερο σχέδιο του, αλλά και οι ιστορίες του, οι οποίες έχουν μια μετεφηβηκή μελαγχολία που μου έχει λείψει (μάλλον γερνάω).

Το τελευταίο πόνημα του Παναγιώτη έχει τον πανέμορφο τίτλο ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Πρόκειται για την ιστορία του Jonsie, ο οποίος, αρκετό καιρό μετά το χωρισμό του, παραμένει ανήμπορος να συνέλθει. Μένει στο διαμέρισμά του, παρακολουθεί τους γείτονές του να ζούνε την καθημερινή τους ζωή (τη χοντρή από απέναντι να κάνει μπάνιο, το ζευγάρι από κάτω να κάνει σεξ) και αρνείται να επανέλθει στην πραγματικότητα. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί στον πειραματισμό με ένα “προετοιμασμένο” πιάνο, γράφοντας ένα κομμάτι για την πρώην…

Πανέμορφες αστικές εικόνες, βαθιά μελαγχολία και μινιμαλισμός στο κείμενο αλλά και στην εικόνα. Το σχέδιο είναι στα γνωστά μοτίβα του Παναγιώτη, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, έχει βελτιωθεί σημαντικά από την εποχή του πρώτου COMMON.

Αυτό που δίνει πολλούς έξτρα πόντους στο comic αυτό, είναι ότι συνοδεύεται από ένα soundtrack το οποίο έχει συνθέσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης και μπορείτε να το κατεβάσετε από το site του. ΄Ομορφοι post ήχοι που δένουν ωραία με το μικρό βιβλίαράκι που θα κρατάτε στα χέρια σας.

Γενικά, πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη δουλειά του Παναγιώτη, μέχρι στιγμής, και παρουσιάζει πολλά καλά και ελπιδοφόρα στοιχεία για το μέλλον. Επίσης, γνώμη μου είναι πως πλησιάζει η στιγμή που θα ήθελα να τον δω να κάνει κάτι διαφορετικό και κινηθεί σε άλλες διαδρομές, και θεματικά, αλλά και στο σχέδιο του.