GIANT-SIZE FASCISTS: CONMIX EXTRAVAGANZA

fascistscoverΣενάριο/Σχέδιο: Κων Χρυσούλης
Jemma Press

Επιτέλους, ήρθε (και πέρασε εδώ και καναδυό βδομάδες) η στιγμή που οι αγνοί, ελληνόφρονες και χριστιανορθόδοξοι υπερήρωες του Κων συγκεντρώθηκαν σε μια συλλογή! Πλέον, μπορούμε να διαβάσουμε όλες τις ιστορίες που πρωτοδημοσιεύθηκαν στα τεύχη του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ (#19-23 και #25-30) συγκεντρωμένες. Τι σημαίνει αυτό; Η εθνική ανάταση είναι κοντά! Το Έθνος θα θριαμβεύσει! Οι εχθροί μας θα κατουρηθούν από το φόβο! Η γαλανόλευκη θα κυματίσει υπερήφανη! Ο λόγος του Κυρίου θα ακουστεί παντού! Και, πλημμυρισμένοι από εθνική υπερηφάνεια, θα βελτιώσουμε τις επαγγελματικές, κοινωνικές και σεξουαλικές μας επιδόσεις (περιστατικά για αύξηση μεγέθους στήθους ή άλλων αναπαραγωγικών οργάνων, μετά από την ανάγνωση του FASCISTS δεν έχουν επιβεβαιωθεί…)!

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω, πάντα με ενθουσίαζε ο σοδομισμός των χρηστών ηθών και εθίμων και η συγκεκριμένη κυκλοφορία πατάει, άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι, πάνω σε αυτές τις τακτικές.

Η αρχή γίνεται ήδη από το cover, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής σε αυτό του DETECTIVE COMICS #330 και αναφέρει ως ημερομηνία κυκλοφορίας την 21η Απριλίου 2009 (η έκδοση, ωστόσο, έκανε το ντεμπούτο της στις 11 Απριλίου, στο Comicdom Con Athens 2009)! Φόροι τιμής σε covers θρυλικών τευχών του παρελθόντος αποτελούν κι άλλες σελίδες της κυκλοφορίας, γεγονός που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το καταπιεσμένο fanboy συναίσθημά μου.

alekaΟι ιστορίες που ακολουθούν είναι λίγο-πολύ γνωστές σε αναγνώστες και μη του ΓΑΛΕΡΑ. Η “γέννηση” του Κώλο-κοτρώνη (μαντέψτε την υπερδύναμή του…), η αληθινή ταυτότητα του Χρυσού Φοίνικα, οι μάχες κατά των εχθρών του Έθνους και του Κομμουνισμού και ο θάνατος του Γαλανόλευκου Πατρίδα είναι μερικές από τις μίνι ιστορίες του GIANT-SIZE FASCISTS, οι οποίες έχουν τις καλές και τις κακές στιγμές τους. Όχι ότι είναι κακογραμμένες ή οτιδήποτε τέτοιο, απλά, μετά από κάποιες σελίδες, το ίδιο μοτίβο (το οποίο ήταν άκρως διασκεδαστικό στην αρχή) επαναλαμβάνεται και χάνει σιγά-σιγά τη δύναμή του.

Αυτό που διασκέδασα περισσότερο από καθετί, πάντως, ήταν το έξτρα υλικό και, ιδιαίτερα, οι διαφημίσεις που συμπεριλήφθηκαν στην έκδοση, όπως, για παράδειγμα, η “Got Feta?”, με πρωταγωνιστή τον Γαλανόλευκο Πατρίδα. Φυσικά, δεν ήταν το μόνο, καθώς ολόκληρο το concept της έκδοσης (και του τίτλου γενικότερα) είναι, όπως προανέφερα, ένα από τα πεδία που με γοητεύουν σε μεγάλο βαθμό.

gsfanimated1wallpaperprkr8

Και στο ίδιο πνεύμα, είχα απολαύσει, λίγες εβδομάδες πριν, μια ανάλογου ύφους διεθνή κυκλοφορία, το THE FREEDOM COLLECTIVE της Rough Cut, το οποίο κοιτά υπό μια νέα οπτική τα superhero έργα των Lee και Kirby – με το twist του Κομμουνισμού! Το συγκεκριμένο μου το είχε προτείνει ο Γιώργος Χατζηκωστής και, όπως, το GIANT-SIZE FASCISTS, το είχα απολαύσει μέχρι ενός σημείου, πριν το επαναλαμβανόμενο μοτίβο αρχίσει να χάνει λίγη από την πλάκα του.

Υ.Γ.: Πλάκα-πλάκα, ένα crossover μεταξύ GIANT-SIZE FASCISTS, FREEDOM COLLECTIVE και AVENGERS θα ήταν όλα τα λεφτά! Κων, για ψάξου για τα δικαιώματα…