Archie Meets The Punisher

Η πρώτη μου επαφή με τον Punisher δεν ήταν από τα comics αλλά από τα ηλεκτρονικά, που έριχνα εικοσάρικο και για λίγη ώρα γινόμουν εγώ ο Frank Castle, σκοτώνοντας ορδές ολόκληρες από κακούς. Όταν άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με το άθλημα, είχα αποφασίσει ότι δεν μου πολυ-αρέσει, γιατί δεν μπορούσα να δεχτώ ότι ένας τέτοιος τύπος, με όλα αυτά που έχει περάσει, πρέπει να ανέχεται τις επιταγές λογοκρισίας εκείνης της εποχής. Οι εποχές άλλαξαν, η Marvel, προφανώς ακούγοντας κάτι τύπους σαν κι εμένα, έβγαλε τη σειρά MAX, στην οποία μπορούσε πλέον ο Frank να εκφραστεί όπως έπρεπε.

Σε κάποια συζήτηση για τη λογοκρισία στα comics, έλεγα ότι, έτσι όπως πάνε, είτε διαβάζεις Punisher είτε Archie δεν θα έχει διαφορά. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν πληροφορήθηκα για τον εν λόγω τίτλο! Οι εφιάλτες μου είχαν γίνει πραγματικότητα! Έπρεπε να βρω επειγόντως έναν τρόπο να σταματήσω να σκέφτομαι, γιατί αποδεδειγμένα οι σκέψεις μου μπορούσαν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα!

aaa0aaa1

Τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν ευθύνομαι εγώ για τα δυο εξώφυλλα που βλέπετε παραπάνω, αλλά οι Tom DeFalco και Victor Gorelick, editors στην Marvel και την Archie Comics, αντίστοιχα, οι οποίοι αστειεύονταν μεταξύ τους και τελικά το αστείο τους, βγήκε στα ράφια των μαγαζιών τον Αύγουστο του 1994.

Στα ARCHIE MEETS THE PUNISHER και THE PUNISHER MEETS ARCHIE), ένας έμπορος ναρκωτικών, ο Red, καταφεύγει στο Riverdale προκειμένου να στήσει εκεί την αυτοκρατορία του. Ο Punisher, όμως, έχοντας κάνει μια συμφωνία με την κυβέρνηση, βρίσκεται στα ίχνη του Red και βρίσκεται και αυτός στο Riverdale, προκειμένου να τον συλλάβει. Ναι, σωστά διαβάσατε, να τον συλλάβει και όχι να τον σκοτώσει, πράγμα ευτυχές, καθώς ο Red (υποτίθεται ότι) μοιάζει με τον Archie Andrews, σε τέτοιο βαθμό που οι φίλοι του Archie δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά, πόσο μάλλον ο Punisher.

aap2

Η αρχική ιστορία, βέβαια, ήταν άλλη, μα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δημοσιευτεί σε ένα τεύχος του Archie: Τα πράγματα στο Riverdale πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ναρκωτικά, έγκλημα και βία, έχουν γίνει ο νέος τρόπος ζωής, μέχρι που μια μέρα ο Archie μπαίνοντας στο σπίτι του, ανακαλύπτει ότι οι γονείς του έχουν δολοφονηθεί βίαια. Κάτι σπάει μέσα του και αποφασίζει να ζητήσει την βοήθεια του Frank Castle, προκειμένου  να πάρει εκδίκηση.

aax1

Στο τέλος του τεύχους, ο Punisher υποτίθεται ότι πηγαίνει στο Gotham City, κάτι που προαναγγέλει τα δυο Batman/Punisher crossovers που ακολούθησαν, τα οποία θεωρώ ότι είναι γνωστά, αλλά όλα τα λεφτά είναι το τελευτάιο καρέ:

abx1

Φανταστείτε τον Wolverine να κυνηγάει να ξεκοιλιάσει τον Jughead επειδή είναι ο πιο επικίνδυνος μεταλλαγμένος που υπάρχει…