Robin Hobb Adaptation to Comics!

assassin-royal-tome-1-coverΓια τους λάτρεις του καλού fantasy, έχω καλά και κακά νέα. Ας αρχίσουμε από τα καλά, καθότι είναι και τα σημαντικότερα: η πρώτη τριλογία του τριμερούς έπους της Robin Hobb, THE FARSEER TRILOGY, έχει αρχίσει να μεταφέρεται σε comics από τους Jean-Charles Gaudin (σενάριο), Laurent Sieurac (σχέδιο) και Fabien Alquier (χρώμα). Τα άλλα δύο μέρη αποτελούνται από άλλες δύο τριλογίες: τα LIVESHIP TRADERS και TAWNY MAN. Τα κακά νέα είναι ότι τα comics (τόμοι 1 και 2), προς το παρόν, υπάρχουν μόνο στη Γαλλική γλώσσα και είναι άγνωστο το αν και πότε θα μεταφραστούν.

Η διάρθρωση των τόμων ακολουθεί την assassin-royal-tome-2-coverαμερικανική έκδοση, με τρία album ανά τόμο, δηλαδή σύνολο 9 albums για όλο το FARSEER TRILOGY. Ο τίτλος (L’ ASSASSIN ROYAL) μπορεί να μπερδέψει, καθότι ROYAL ASSASSIN ήταν το τρίτο βιβλίο, αλλά αυτό οφείλεται ότι στη Γαλλική έκδοση των βιβλίων, έτσι ονομάστηκε η πρώτη τριλογία συνολικά. Για τους γαλλομαθείς, ο Laurent Sieurac κάνει εκτενή ανάλυση και συζήτηση πάνω στο project εδώ και παραθέτει πολλές ασπρόμαυρες και έγχρωμες σελίδες.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρο από τον μπάσταρδο γιο του Πρίγκηπα Chivalry Farseer (επόμενο στη γραμμή διαδοχής του θρόνου των Six Duchies), ο οποίος θα έχει να αντιμετωπίσει,εκτός από τα συνηθισμένα προβλήματα της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε έναν φανταστικό κόσμο, την προκατάληψη απέναντι στις ιδιαίτερες ικανότητές του, την απάιτηση να γίνει Βασιλικός Εκτελεστής υπό την καθοδήγηση του μυστηριώδους Chade, καθώς και να μάθει το Skill, την ιδιαίτερη μαγεία που κληροδοτείται αποκλειστικά σε μέλη που φέρουν το αίμα της οικογένειας των Farseer.

Η πλοκή των βιβλίων είναι τόσο σφιχτά και περίτεχνα δεμένη, ώστε είναι σχεδόν αδύνατον η περαιτέρω κουβέντα να μη δημιουργήσει spoilers, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να μείνει συνεπής καθ’ όλες τις τρεις τριλογίες. Οι δημιουργοί του comic έχουν να ικανοποιήσουν τρομακτικά standards…

Όσο αφορά το artwork, πάντως, εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχω δει ως τώρα και σίγουρα θα το παραγγείλω. O πρώτος τόμος φέρνει τον υπότιτλο LE BATARD (“THE BASTARD”) και ο δεύτερος, L’ ART (“THE SKILL” θα ήταν στο πρωτότυπο). Η σειρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Soleil.

assassin-royal-tome-1-001

Η πρώτη σελίδα του Τόμου 1.

Μερικοί καίριοι χαρακτήρες: the Fool, King Shrewd, Prince Royal, Prince Verity, Burrich, Molly

Μερικοί καίριοι χαρακτήρες: the Fool, King Shrewd, Prince Royal, Prince Verity, Fitz & Burrich, Molly

assassin-royal-tome-1-008-8

Τόμος 1, σ. 8, καρέ 8.