PREVIEWS (MAY09) – PICKS #3

Μετά από απουσία μηνών, είπα να προτείνω κι εγώ μερικά πράγματα από το PREVIEWS. Θυμάστε που σας έλεγα ότι το PREVIEWS θέλει εκτός από καφεΐνη (και τα παρελκόμενα) και καλή παρέα; Εξακολουθώ να το πιστεύω, γιατί αυτό το μήνα βρήκα μερικά εξαιρετικά πράγματα, τα οποία μάλλον θα είχα προσπεράσει αν το διάβαζα μόνος μου.

marquisTHE MARQUIS: INFERNO TPB
(Dark Horse, p.35 $24.95)

Κοίταξα το εξώφυλλο. Μου κίνησε την περιέργεια. Είδα δείγμα από το εσωτερικό. Αποφάσισα να το παραγγείλω. Έτσι απλά έγιναν τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για την αυθόρμητη αγορά του μήνα και αλήθεια δεν πρόσεξα τίποτα άλλο. Αργότερα, που, για να έχω κάτι να σας πω, έπρεπε να το κοιτάξω λίγο καλύτερα, διάβασα ότι εξελίσσεται στις Βερσαλίες του 18ου αιώνα, έχει Ιερά Εξέταση, έχει δαίμονες που βγαίνουν από την κόλαση, αμαρτία, χάος. Αν στην παραπάνω πρόταση βρήκατε έστω και μια λέξη που να μην σας άρεσε, μάλλον δεν είναι για εσάς. Σα μπόνους, ο τόμος έχει εισαγωγή από τον Mike Mignola, έχει ένα 56-σέλιδο sketchbook και cover gallery. Ε, τι άλλο θέλετε πια;

Για το NOIR δεν θα σας πω τίποτα παραπάνω εγώ, σας τα είπε ο Άρης ωραιότατα. Εγώ απλά το έβαλα στην παραγγελία μου.

dogs1DOGS Vol.1
(VIZ, p.290 $12.99)

Ο Shirow Miwa είναι πρωτοεμφανιζόμενος mangaka, και το γεγονός ότι η VIZ επιλέγει τον συγκεκριμένο τίτλο για την σειρά VIZ Signature, αποτελεί μια ένδειξη για το ότι θα είναι καλό. Σε αυτή μου την πεποίθηση συμβάλει αρκετά και η περίληψη, σύμφωνα με την οποία ο Badou (όποιος κι αν είναι αυτός) βρίσκει μερικά από τα “Χαμένα Παιδιά”, που, σε αντίθεση με το Peter Pan reference, είναι απομεινάρια γενετικών πειραμάτων. Το πρόβλημά του, όμως, είναι ότι μαζί με αυτόν, τα βρίσκει και η  Μαφία, κάτι που ασφαλώς σημαίνει μπλεξίματα. Κάπου εκεί παίζει και ένας τύπος που τον λένε Stray Dog, ο οποίος θα βοηθούσε αν δεν ήταν απασχολημένος με τα δικά του προβλήματα και πιο συγκεκριμένα την επιστροφή του Giovanni. Χαθήκατε; Μια από τα ίδια κι εδώ, αλλά να σας πω την αλήθεια με έπεισε.

Το επόμενο στη λίστα μου, είναι το Ooku, πάλι από τη VIZ στη σειρά Signature, για το οποίο σας είχε μιλήσει λίγο καιρό πριν η Μυρτώ.

cover-to-comeCAT PARADISE Vol.1
(Yen Press p.301 $10.99)

Η Yumi είναι πανευτυχής που μπορεί να πάρει μαζί την αγαπημένη της γάτα στο καινούριο της σχολείο κι εγώ ακόμα περισσότερο, γιατί υποψιάζομαι ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε γάτα και αυτή μου την πεποίθηση ενισχύει το γεγονός ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δαιμονικές γάτες που απειλούν να καταλάβουν το σχολείο. Όπως λέει και η περιγραφή, δεν θα πρέπει να λείπει από τη συλλογή ενός γατόφιλου κι εγώ σπεύδω να συμφωνήσω.

Άφησα το καλύτερο για το τέλος!

ninja-girlsNINJA GIRLS Vol.1
(Del Rey p.241 $10.99)

Σπαθιά και βυζιά. Και ένας τυπούλης με ένα κέρατο στο μέτωπό του. Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω; Για τους άπιστους και μόνο, να πω ότι ο Raizo είναι ο περίγελως της κοινωνίας γιατί έχει ένα κέρατο στο μέτωπό του και εκτός αυτού έχει και την απαίτηση να θέλει να γίνει ninja. Η κοινωνία, όμως, είναι ιδιαίτερα σκληρή με τους κερατάδες και αντί για εκπαίδευση του δίνει απλόχερα σάπια λαχανικά. Μια μέρα, όμως, πέφτει πάνω σε μια όμορφη ninjo-πούλα (με βρακάκι σούπερ – fan service glory), η οποία του αποκαλύπτει ότι δεν είναι ένας απλός κερατάς, αλλά ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου, ενώ προσφέρεται να τον προστατέψει και να (αλήθεια προσπάθησα να αντισταθώ, αλλά δεν γίνεται) προτάξει τα στήθη της σε όσους θέλουν να βγάλουν τον Raizo από τη μέση. Επειδή κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, εμφανίζονται κι άλλα πανέμορφα ζευγάρια στήθη, έτοιμα να προστατέψουν τον διάδοχο από κάθε κίνδυνο, αδιαφορώντας για τη δική μας υγεία.