SNAKE ‘N’ BACON: The TV Pilot

Writers: Michael Kupperman, Scott Jacobson, Rich Blomquist
Artist: Michael Kupperman
Animators: John Kuramoto, Chris Sinderson
Adult Swim

Δε ξέρω πόσοι από εσάς το πήρατε χαμπάρι –σίγουρα όσοι παρακολουθείτε την πορεία του Michael Kupperman το έχετε πληροφορηθεί εδώ και αρκετό καιρό– αλλά η τελευταία μεταφορά ενός comic στην TV ακούει στο όνομα SNAKE ‘N’ BACON και είναι βασισμένη στο ομότιτλο comic του Kupperman.

snake-2

Ο “πιλότος” του SNAKE ‘N’ BACON προβλήθηκε πριν μερικές ημέρες στο Adult Swim, ωστόσο, δε φαίνεται να ενθουσίασε στελέχη και τηλεθεατές του σταθμού, καθώς (προς το παρόν, τουλάχιστον) δε φαίνεται δεύτερο επεισόδιο στον ορίζοντα.

Ένα από τα αστεία του επεισοδίου που έχουμε ξαναδεί σε άλλη μορφή

Ένα από τα αστεία του επεισοδίου που έχουμε ξαναδεί σε άλλη μορφή

Και, έχοντας παρακολουθήσει το εν λόγω επεισόδιο, ομολογώ ότι δε θα πέσω κι από τα σύννεφα, αν κάτι τέτοιο ανακοινωθεί επίσημα. Όχι ότι ήταν κακό, απλά έχω την εντύπωση ότι το χιούμορ του Kupperman (ο οποίος έχει μεγάλα και “εναλλακτικά” αποθέματα από δαύτο) αδικείται πολύ στην τηλεόραση, μιας και προορίζεται, κατά τη γνώμη μου, στο λίγο-πολύ περιορισμένο κοινό που θα αναζητήσει τις έντυπες δουλειές του.

Επιπλέον, το γεγονός ότι κάποιες από τις σκηνές τις έχουμε ήδη δει σε comics (όπως τα The D.A. Of 1000 Faces και The Black Godfather Of The Ants) καθιστούσε αναπόφευκτη τη σύγκριση – και το τηλεοπτικό επεισόδιο χάνει σε αυτές, σε σύγκριση με τα comics.

Αισθητικά, αν εξαιρέσεις τα live action σε green screen sequences, ήταν αρκετά φρέσκο και όμορφο. Και το animation περιοριζόταν στα απολύτως βασικά (περιορισμένες κινήσεις των σχεδίων και στόματα που ανοιγοκλείνουν). Η λογική πίσω από την όλη εναλλαγή των σκηνών μου θύμισε σε κάποιες περιπτώσεις τα animations του Terry Gilliam για τους Monty Python –και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί– αν και λείπουν σίγουρα τα μεγάλα ποσοστά παράνοιας και σουρεαλισμού που έχουμε συνηθίσει από τους Βρετανούς.

snake-1

Και, φυσικά, δεν υπάρχει, έστω στην απλούστερη μορφή της, κάποια συμβατική υπόθεση. Το επεισόδιο πηδάει από τη μια σκηνή στην άλλη και ο τηλεθεατής καλείται να βγάλει όσο νόημα προλάβει. Και αυτό, πάλι, δεν είναι και απόλυτα εφικτό…

Δυστυχώς, αν και το επεισόδιο βρίσκεται ήδη διαθέσιμο online στο site του Adult Swim, δεν είναι δυνατόν να το παρακολουθήσεις έξω από τις ΗΠΑ. Οπότε, το καλύτερο που μπορώ να κάνω για όσους ενδιαφέρονται, είναι το παρακάτω (όχι κι από τα πιο αστεία, πάντως) απόσπασμα: