5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.3

Τελικά, το “5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου” πάει να καθιερωθεί ως μόνιμη στήλη του blog. Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη σε μια σειρά από αλλαγές (προσθήκες κυρίως) στην ύλη μας, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν με την νέα πιο εύχρηστη (και eye-catching) εικόνα που επιμελούμαστε τον τελευταίο καιρό. Αυτά από μας. Σε ό,τι αφορά τώρα ευρύτερα τον χώρο των comics, ιδού οι 5 ειδήσεις που έκρινα ότι αξίζει να μοιραστούμε αυτή την εβδομάδα:

DisneyComics699A1. Οι ήρωες της Disney αντεπιτίθενται! Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου για το γεγονός ότι η Boom Studios αναλαμβάνει να “ζωντανέψει” ξανά το ενδιαφέρον του κοινού για τις περιπέτειες του Mickey, του Donald και της λοιπής κομπανίας, μετά την περιορισμένων δυνατοτήτων παραγωγή και προώθηση  της Gemstone Publishing τα τελευταία χρόνια. Στο Previews του Ιουλίου, δημοσιεύεται η παρακάτω εικόνα από το Walt Disney Comics and Stories # 699 που, παράλληλα με το κείμενο, μας αποκαλύπτει ότι οι ποντικο- και παπιο-περιπέτειες θα έχουν στο εξής πιο ενισχυμένο το superhero element. Προσωπικά έλαβα την είδηση με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά και μόνο το γεγονός ότι κάτι δείχνει να κινείται τώρα με την Boom και αυτούς τους ήρωες, εμένα μου λέει πολλά…

Archie_cover_small2. Η IDW Publishing θα συνεργαστεί με την Archie Comics, ώστε να κυκλοφορήσουν ξανά κλασσικές ιστορίες του Archie και της παρέας του, σε deluxe hardcover και trade paperback εκδόσεις. Η συμφωνία της IDW περιλαμβάνει την -για πρώτη φορά- παραγωγή newspaper strips σε συνέχειες, την έκδοση best of εκδόσεων και από τις επτά δεκαετίες ύπαρξης του ήρωα, αλλά και την ενίσχυση της ηλεκτρονικής παρουσίας του trademark.

AAAC_LOGO3. Το Asian American Comicon, ανακοινώνει το πρόγραμμα και τους καλεσμένους του. Μη νιώθετε περίεργα που δεν έχετε καν ακουστά αυτό το convention. Φέτος είναι η πρώτη του χρονιά, ενώ ο τίτλος του είναι αρκετά επεξηγηματικός σχετικά με την ταυτότητα που θα έχει αυτή η νέα εκδήλωση:  μια γιορτή για τους Aσιάτες και Aσιαμερικανούς (ε; υπάρχει ο όρος;) δημιουργούς comics! Στο guest-list της πρώτης αυτής διοργάνωσης συναντάμε δημιουργούς όπως οι Larry Hama (G.I. Joe), Bernard Chang (WONDER WOMAN), Cliff Chiang (GREEN ARROW), Greg Pak (INCREDIBLE HULK), Khoi Pham (MIGHTY AVENGERS) και Sean Chen (IRON MAN). Το Asian American Comicon θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα στο Museum of Chinese in America, στη Νέα Υόρκη.

nerdapalooza_wordburglar4. Nerdapalooza: This is music for nerds! Σε μια όχι και τόσο κινητική εβδομάδα από πλευράς αμιγώς comics ειδήσεων, έμεινα για αρκετή ώρα μπροστά στην οθόνη να επαναλαμβάνω στον εαυτό μου το “ναι συμβαίνει κι αυτό, ξεκόλλα το μυαλό σου”. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: Nerdcore είναι ένας είδος hip hop με θεματολογία οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει τους nerds (comics, sci-fi/fantasy, video games, κλπ.) Nerdapalooza είναι το όνομα του φεστιβάλ τους, όπου οι πιο γνωστοί (στους κύκλους των οπαδών αυτής της μουσικής) καλλιτέχνες μαζεύονται σε κομιξάδικα και τραγουδάνε, ενώ από κάτω το εκστασιασμένο nerd-κοινό δεν χορταίνει από το πλήθος comics (& related) αναφορών στους στίχους. Με αφορμή τη δεύτερη Nerdapalooza, θα βρείτε στο Newsarama ένα εκτενές αφιέρωμα στο φαινόμενο που θα λύσει κάθε απορία σας, και θα σας δώσει αρκετά links για ακρόαση (ή/και κανιβαλισμό, θέμα γούστου είναι)

PS2009_sketch0015. H Top Cow ανακοίνωσε ότι στην τρίτη της Pilot Season, θα συνεργαστούν ο Robert Kirkman και ο Marc Silvestri, οι οποίοι και για πρώτη φορά δεν θα παρουσιάσουν 5 ήδη υπάρχοντες χαρακτήρες της Top Cow που θα διαγωνιστούν για το ποιος θα αποκτήσει την δική του σειρά, αλλά θα συν-δημιουργήσουν 5 νέους χαρακτήρες! Ο Kirkman θα γράψει τα σενάρια και ο Silvestri θα σχεδιάσει τόσο τους χαρακτήρες, όσο και τα εξώφυλλα των 5 τευχών στα οποία και θα πρωταγωνιστούν.
Οι σχεδιαστές των ίδιων των τευχών θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ τα τεύχη της Pilot Season 2009 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο.