Comics Που Διάβασα Πρόσφατα…

blainchrisGUS & HIS GANG
Writer/Artist: Chris Blain
First Second

Είχα διαβάσει στο δίκτυο αρκετές πολύ καλές κριτικές για το GUS & HIS GANG και έσπευσα να το αποκτήσω. Η υπόθεση έχει να κάνει με μια ομάδα παρανόμων στην Άγρια Δύση, που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους το αφιερώνουν στη σχέση τους με τις γυναίκες.  Από τη μια έχω μια γενικότερη συμπάθεια για αυτή τη γενιά Ευρωπαίων δημιουργών, που περιλαμβάνει τον Trondheim, τον Sfar, τοn Guibert, τους Dupuy και Berberian, και από την άλλη οι εκδόσεις της First Second δε με απογοητεύουν σχεδόν ποτέ. Σε αυτή την περίπτωση, όμως,  τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενα…

Ίσως ευθύνονται για αυτό οι υψηλές μου προσδοκίες, αλλά πρέπει να ομολογήσω πως έπιασα τον εαυτό μου επανειλημμένως να θέλει να ξεμπερδέψει όσο γίνεται πιο γρήγορα με το comic, αλλά και ταυτόχρονα να βαριέται απίστευτα να το συνεχίσει.

Το σχέδιο έχει ιδιαίτερο δυναμισμό και ο τρόπος που οι φιγούρες των παρανόμων κινούνται μέσα στα panels έχει αρκετό ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς η ιστορία δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον μου μέχρι να περάσω το πρώτο μισό του βιβλίου. Από εκεί και πέρα, μπήκα κάπως στο ρυθμό του comic και άρχισα να αντιλαμβάνομαι το ύφος και το τι θέλει να κάνει ο δημιουργός, αλλά ομολογώ πως δε συγκινήθηκα ιδιαίτερα.

FABLESTHE GREAT FABLES CROSSOVER
(FABLES #83-85, JACK OF FABLES #33-35, THE LITERALS#1-3)
Writers: Bill Willingham, Matthew Sturges
Artists: Mark Buckingham, Russ Braun, Tony Akins

Όταν μιλάμε για το FABLES, έναν από τους καλύτερους τίτλους που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, ένα τέτοιο crossover, χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης, που απλά διακόπτει τα όσα συνέβαιναν τον καιρό αυτό στα τελευταία τεύχη, μου φαίνεται εντελώς άσκοπο. Μπορεί ολόκληρος ο κόσμος των Fables να απειλήθηκε από την ύπαρξη των Literals (οι οποίοι αποτελούν τους συγγραφείς του κόσμου), αλλά τελικά όλα έληξαν αναίμακτα και πέρα από κάποιες συμπαθητικές στιγμές και μερικές αστείες ατάκες, δε μου έχει μείνει τίποτε.

Πέρα από αυτά, είχαμε στο τεύχος #85 και (δια χειρός Tony Akins) τις πιο κακοφτιαγμένες σελίδες του FABLES. Δε νομίζω πως χάνει κανείς κάτι αξιόλογο αν απλά προσπεράσει τα συγκεκριμένα τεύχη. Τα highlights του crossover, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, ήταν κυρίως τα εξώφυλλα του Brian Bolland στο JACK OF FABLES…

Actress_Bishop_coverTHE ACTRESS AND THE BISHOP
Writer/Artist: Brian Bolland
Desperado Publishing

Ο Bolland λοιπόν (που λέγαμε και παραπάνω), εκτός από εξαιρετικός cover artist, είναι και ένας σπουδαίος δημιουργός με σημαντικές ικανότητες όχι μόνο ως artist (CAMELOT 3000, JUDGE DREDD) αλλά και όταν γράφει ο ίδιος τις ιστορίες του. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το THE ACTRESS AND THE BISHOP, όπου συγκεντρώνονται οι ιστορίες που είχε κάνει ο Bolland για το παράξενο ζευγάρι του επισκόπου και της *αχέμ* “ηθοποιού”.

Η ευφυία του δημιουργού διακρίνεται σχεδόν σε κάθε panel. Πανέμορφες εικόνες, κάποιες φορές sexy, κάποιες αστείες, κάποιες και τα δυο, και πανέξυπνα στιχάκια που χτίζουν αναπάντεχες ιστορίες, που εντυπωσιάζουν χωρίς να  χρειαστεί να το προσπαθήσουν.

ActressBishop