Αυτό Που Περιμένω!

Τον περασμένο Ιανουάριο ρωτούσα, σε μια συζήτηση στην Angouleme, τον Paul Gravett ποιό είναι το καλύτερο comic που είχε διαβάσει πρόσφατα. Μου απάντησε ότι είχε την τύχη να πάρει στα χέρια του κάτι πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Αυτό το κάτι ήταν το ASTERIOS POLYP του David Mazzucchelli και μάλιστα το χαρακτήρισε ως ένα από τα graphic novels που θα αφήσουν εποχή. Πραγματικά, αυτές του οι δηλώσεις, σε συνδυασμό με τη συμπάθεια που τρέφω στον Mazzuccelli, με έκαναν να ανυπομονώ για το πότε θα έπεφτε στα χέρια μου το εν λόγω ανάγνωσμα.

6a00d8341d928653ef01156ff042dd970c-800wi

Περιμένοντάς το, λοιπόν (καμιά φορά οι παραγγελίες αργούν, ακόμα και από το internet), έχω διαβάσει διάφορα σχόλια, όλα διθυραμβικά, για τη μεγάλη επιστροφή του Mazzucchelli στα δρώμενα. Επιπλέον, κοιτούσα με ζήλια, ομολογουμένως,  την ανακοίνωση του MoCCA για τη συλλογική έκθεση με έργα του δημιουργού από όλη την πορεία της καλλιτεχνικής του διαδρομής. Με τον ιδιαίτερα επιτυχημένο τίτλο  “Sounds and Pauses: The comics of David Mazzucchelli” που αντανακλά όλες τις διακυμάνσεις της καριέρας του, το MoCCA αποφάσισε να γιορτάσει το comeback του με το πολυαναμενόμενο ASTERIOS POLYP.

Mazz_discovering

Στις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε και μια συζήτηση με τον δημιουργό, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα, ήταν ένα πραγματικό event για το Μουσείο, αφού η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά τόσο από comics fans όσο και από δημιουργούς που έσπευσαν να παραβρεθούν σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του Mazzucchelli.

Περιμένοντας, λοιπόν, το ASTERIOS POLYP, παρηγοριέμαι διαβάζοντας το transcript από την όμορφη συζήτηση και το μοιράζομαι μαζί σας.