PREVIEWS (AUG09) – PICKS #2

UNCANNYX-MEN516Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ένας ακόμη τρελός βρίσκεται στο απόλυτο απόγειο του καλοκαιριού, να προτείνει μερικά ενδιαφέροντα comics από τον πιο πρόσφατο κατάλογο αγορών! Άντε μετά να μη μας βλέπει ο έξω κόσμος (και κάποιοι από τους δικούς μας) ως weirdos…

MARVEL

UNCANNY X-MEN #516, $2.99, Mp64
He returns. “Nation X” Part 1 (of 7)

FANTASTIC FOUR VISIONARIES: JOHN BYRNE VOL.1 TPB (New Printing), $24.99, Mp116
Αν θες να διαβάσεις ορισμένες εγγυημένα καλές υπερηρωικές ιστορίες, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Εδώ, ο σπουδαίος John Byrne, πραγματικά απογειώνει τους χαρακτήρες και το πεδίο δράσης τους, ενώ σχεδιαστικά βρίσκεται -ίσως- στο peak της πορείας του!  Η έκδοση περιλαμβάνει τα FANTASTIC FOUR #232-240.

ff_visionaries_johnbyrne1

DC/ WILDSTORM

PLANETARY #27, $3.99, P108
Στις 3 Απριλίου, ο Γιώργος Χατζηκωστής εξέφραζε τη δικαιολογημένη καχυποψία του, γι΄ αυτό. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το PLANETARY #27, το τεύχος που επιτέλους ολοκληρώνει τη σειρά είναι εδώ! Φυσικά σε σενάριο από τον Warren Ellis και σχέδιο/εξώφυλλο του John Cassaday.

sala_delphine2

FANTAGRAPHICS

DELPHINE 4-PACK SPECIAL, $23.00, p267

Μια συνεργασία της Fantagraphics Books με την Coconino Press, μια σειρά comics σε μέγεθος magazine, με χρωματισμό duotone και με cover jacket (τσεκάρετε επίσης τα GANGES και THEY FOUND A CAR ). Για όσους προσπέρασαν αυτή την εξαιρετική έκδοση του Richard Sala, τώρα και τα τέσσερα τεύχη, στην τιμή των τριών. Μιά εφιαλτική, σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού της Χιονάτης, που όταν τη διαβάζεις θα σε κάνει να αισθάνεσαι τύψεις, επειδή όταν άκουσες το θέμα σκέφτηκες “ναι, και;”

HOUGHTON MIFFLIN HARCOURT

THE BEST AMERICAN COMICS 2009 HC, $22.00, p269
Ένας από τους σημαντικότερους εν ενεργεία δημιουργούς comics, o Charles Burns (BLACK HOLE) επιλέγει για φέτος τις καλύτερες ιστορίες comics, αναζητώντας τες σε graphic novels, comics σε φυλλάδια, εφημερίδες, περιοδικά, mini-comics και φυσικά στο διαδίκτυο. Το BEST AMERICAN COMICS 2009 θα έχει μεταξύ άλλων comics και των Chris Ware, Kaz και Robert Crumb!

IDW PUBLISHING

THE ACT-I-VATE PRIMER, $24.99, p282
Μία ψήφος κι από μένα για τους ίδιους λόγους!

Αυτά τα λίγα πρόσεξα. Και τώρα αποχωρώ και πάμε όλοι να χαλαρώσουμε. Τουλάχιστον, μέχρι να επανέλθουμε…