THE WALKING DEAD: Στο Πλατό!

walkingdead1Όχι στο κινηματογραφικό, αλλά στο τηλεοπτικό. Το comic του Robert Kirkman, το οποίο αποτελεί την αγαπημένη zombie σαπουνόπερα όλων, θα μεταφερθεί – όπως ακριβώς το ήθελαν οι φήμες – στη μικρή οθόνη, ως το νέο σήριαλ του δικτύου ΑMC. Το THE WALKING DEAD θα προβάλλεται εβδομαδιαία, αρκεί, βέβαια, το “πιλοτικό” επεισόδιο να τα πάει καλά.

Προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει είναι η ανακοίνωση του δικτύου και η επιβεβαίωση από τον writer, Robert Kirkman, για το ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο επεισόδιο – ωστόσο, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τίποτα και είναι άγνωστο το πότε θα προβληθεί.

Αν και ο Kirkman θα έχει ενεργό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά, ως executive producer, δε θα αναλάβει ο ίδιος το σενάριο. Αυτό, τουλάχιστον, στο πρώτο επεισόδιο, θα το αναλάβει ο Frank Darabont (THE GREEN MILE, THE BLOB, NIGHTMARE ON ELM STREET 3, THE SHAWSHANK REDEMPTION), μαζί με τη σκηνοθεσία.

walkingdeadtv2Ο Kirkman παραχώρησε και μια συνέντευξη στο Newsarama, κατά την οποία, αφού ξεκαθάρισε τα βασικότερα θέματα που καίνε τους fans του WALKING DEAD, μίλησε για το πώς νιώθει, τώρα που το δημοφιλέστερο comic του ετοιμάζεται να μεταφερθεί σε ένα ολοκαίνουργιο για τον ίδιο Μέσο.

Τα δυο θέματα, φυσικά, που καίνε τους fans είναι: αν η ενασχόληση του Kirkman με τη σειρά θα βλάψει τη συνέπεια του μηνιαίου ραντεβού του comic με τα ράφια των comic shops και κατά πόσο αυτή θα μείνει πιστή στο αυθεντικό. Για το πρώτο, ο Kirkman δήλωσε πως το comic δεν πρόκειται να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Για το δεύτερο είπε πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι ώστε η σειρά να μην αποτελέσει πιστή μεταφορά του comic: το πλήθος των πρωταγωνιστών (μέχρι τώρα το comic μετράει κάπου στους 45), αλλά και το γεγονός ότι, αν το κάθε επεισόδιο αποτελούσε κατά γράμμα μεταφορά του κάθε πάνελ στην οθόνη, ο ίδιος, αλλά και οι αναγνώστες του comic, θα βαριόταν μετά από μερικά επεισόδια.

Κατά τ’ άλλα, ο Kirkman αστειεύτηκε για το πως ο Darabont θα υποδυθεί τον Rick και ο ίδιος το Shane, προβληματίστηκε για το πώς θα καταφέρνει να ξεπαστρεύει έναν-έναν τους ήρωές του στην τηλεόραση με την ίδια άνεση που το κάνει στο comic, αλλά εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την ατμόσφαιρα που αναμένεται να διαθέτει η σειρά.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Kirkman στο Newsarama μπορείτε να τη δείτε εδώ.