5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.5

Πήγατε διακοπές, γυρίσατε και τι βρήκατε; Το νέο και ανανεωμένο Comicdom blog να ανακοινώνει την εξαγορά της Disney από τη Marvel. Μπορεί, βέβαια, τέτοια νέα να ανακοινώνονται (όπως αποδείχθηκε) μία στα σαράντα χρόνια, αλλά η ειδησεογραφία δεν σταμάτησε να κινείται. Πάμε να τη δούμε…

marvel_disneyFanGirls_newsarama1. Μετασεισμοί, ωριμότερες σκέψεις, γυναίκες αναγνώστριες και detective stories. Όλα αυτά για την εξαγορά της Marvel από την Disney. Από το πώς θα επηρεαστούν από το γεγονός τα βιντεοπαιχνίδια της Marvel, μέχρι το ότι στο blog Again with the Comics επισημαίνεται η ειρωνεία ότι η Disney κατέχει πλέον τον Howard the Duck, ένα χαρακτήρα τον οποίο πάλεψε στο παρελθόν να “εξοντώσει”.  Κι όλα αυτά, ενώ στο The Daily Beast αναρωτιούνται ποιος είναι τελικά ο μυστηριώδης επικεφαλής της Marvel, Ike Perlmutter και γιατί δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι αυτόν, ενώ στο Newsarama αναφέρεται ότι οι νέες ισορροπίες μάλλον ετοιμάζονται να φέρουν ανακατατάξεις στη διεισδυτικότητα των comics στο γυναικείο κοινό!

tintin_in_congo2. Ο Tintin (Τεν Τεν) και μια μήνυση για ρατσισμό. Αποικιοκρατικές αντιλήψεις, ρατσισμός και ξενοφοβία, είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί στη μήνυσή του ένας πολίτης του Κονγκό, αναφερόμενος στην επίμαχη ιστορία του Herge, Ο Τεν Τεν στο Κονγκό. Ο κατήγορος Bienvenu Mbutu Mondondo, γράφει συγκεκριμένα:  “Ο μικρός (μαύρος) βοηθός του Τεν Τεν παρουσιάζεται ως ανοήτος και χωρίς αξίες. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι οι μαύροι δεν έχουν εξελιχθεί”. Να σημειώσουμε ότι ο χαρακτήρας του Tintin έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για μισογυνισμό.  Διαβάστε περισσότερα στην Telegraph.co.uk, κι αν έχετε διαβάσει και Tintin, τότε σίγουρα αξίζει τα συμπεράσματα να είναι δικά σας!

cap-america_reborn_topblackestnight_top3. CAPTAIN AMERICA REBORN #1  (Marvel) και BLACKEST NIGHT #1 (DC), πρώτα σε πωλήσεις τον Ιούλιο. Με 193.000 πωλήσεις και σχεδόν 177.000, αντίστοιχα. Στα trades, την πρώτη και δεύτερη θέση κατέχουν τα 100 BULLETS v13: WILT και BOYS v4: We WE GOTTA GO NOW, ενώ το πολυδιαφημισμένο BATMAN: WHATEVER HAPPENED TO THE CAPED CRUSADER, έφτασε μόλις στην τρίτη θέση. Δείτε τα Top-100 στο CBR.

suppli14. Επτά τίτλοι επιστρέφουν στην TokyoPop, ύστερα από απαίτηση των αναγνωστών.  Τον Ιούνιο του 2008, αρκετές ongoing series μπήκαν στο ψυγείο σε μια κίνηση πιο συντηρητικής οικονομικής πολιτικής. Οι πρώτες ενδείξεις ότι η TokyoPop είχε αρχίσει να χαλαρώνει με το θέμα, φάνηκαν τον περασμένο μήνα όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή τίτλων όπως ARIA, V.B. ROSEκαι TACTICS. Σήμερα, η εταιρία ανακοινώνει την επιστροφή επτά ακόμη τίτλων στα μέσα του 2010. Και αυτά είναι τα SUPPLI Volume 4 (Mari Okazaki), PICK OF THE LITTER Volume 5 (Yuriko Suda),  MONOCHROME FACTOR Volume 5 (Kaili Sorano),  NEVER GIVE UP Volume 9 (Hiromu Mutou), NOSATSU JUNKIE Volume 7 (Ryoko Fukuyama),  SATISFACTION GUARANTEED Volume 8 (Ryo Saenagi) και KING OF HELL Volume 23 (In-Soo Ra, Jae-Hwan Kim). Τσεκάρετε το Deb’s Manga Blog για περισσότερα, καθώς και info σχετικά και με τις νέες εκδόσεις της TokyoPop.

zuda_august5. To BOW & ARROW DETECTIVE AGENCY, το comic των Αντώνη Βαβαγιάννη και Γιώργου Γούση, τερμάτισε δεύτερο στο διαγωνισμό Zuda.com, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε το ABSOLUTE MAGNITUDE των Robert Burke Richardson & Martin Morazzo. Μίλησα με τους δύο Έλληνες δημιουργούς και ο Γιώργος Γούσης ευχαρίστησε όλους όσους ψήφισαν τη δουλειά τους μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ ο Αντώνης Βαβαγιάννης ευχαρίστησε με τη σειρά του όσους διάβασαν και ψήφισαν το BOW & ARROW, προσθέτοντας “διασκεδάσαμε πολύ φτιάχνοντάς το και ίσως να προσπαθήσουμε και στο μέλλον να πάρουμε την πρώτη θέση”.