PREVIEWS (SEP09) – PICKS #2

Το πιο σύντομο PREVIEWS Picks που έχει περάσει ποτέ από αυτό εδώ το site είναι γεγονός! Οι κακεντρεχείς θα πουν ότι δεν σταματώ να αναζητώ τρόπους να εντυπωσιάσω τους αναγνώστες, γι’ αυτό και καταφεύγω σε τέτοια φτηνά κόλπα. Πιστέψτε με όμως, δεν βρήκα κάτι που να με ενθουσιάσει αυτό το μήνα.

Και προσπάθησα. Σας διαβεβαιώ, προσπάθησα. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, πρέπει κάτι να παραγγείλω. Έτσι διάβασα το PREVIEWS ξανά και ξανά, δανείστηκα τον μεγεθυντικό φακό της γειτόνισσας, μπας και μου είχε ξεφύγει κάποια μικρή καταχώριση, μετά από πολύ καιρό διάβασα πιο προσεκτικά το MARVEL PREVIEWS, δοκίμασα ακόμα και στην τύχη να διαλέξω κάτι, αλλά μάταια.

Ας είναι καλά η VIZ, η οποία αποτελεί κάθε μήνα εγγύηση και η YEN PRESS που μου επιφύλαξε μια έκπληξη αυτό το μήνα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

DMC_3DETROIT METAL CITY VOL.3
(VIZ, p.305, $12.99)

Αν δεν έχετε δει καθόλου το DETROIT METAL CITY, κάντε μια παύση, σηκώστε το τηλέφωνο (ή ανοίξτε τον αγαπημένο σας browser) και παραγγείλτε τους δυο πρώτους τόμους – το Vol.1 έχει  ήδη έρθει στα ελληνικά καταστήματα, ενώ περιμένουμε το Vol.2. Βάλτε και μια παραγγελία για τον τρίτο τόμο, για να μην ξεχνιόμαστε. Γιατί να με ακούσετε; Σας έχω δύο λόγους: 1. Η Deb Aoki το έχει συμπεριλάβει στην λίστα με τα 20 πιο αναμενόμενα manga του 2009. 2. Γέλασα τόσο πολύ με τον πρώτο τόμο, μα τόσο πολύ, που το έχω εντάξει στην λίστα με τα manga που προτείνω ανεπιφύλλακτα.

.

CRIMSON SHELL GNcrimson_shell
(YEN PRESS, p.310, $12.99)

Πιθανότατα δεν σας το έχω πει, αλλά τον τελευταίο καιρό λιώνω με το PANDORA HEARTS. Το θεωρώ ένα από τα καλύτερα anime που έχω δει τον τελευταίο καιρό, ενώ σαφώς και σκοπεύω να διαβάσω και το manga (επίσης από τη YEN PRESS). Το CRIMSON SHELL, είναι κατά κάποιο τρόπο το prequel του PANDORA HEARTS και ρίχνει φως σε δευτερεύοντες χαρακτήρες και ομάδες.

Με όλη την ειλικρίνεια που διαθέτω, σας λέω ότι δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτό, ούτε κακό ούτε καλό, αλλά δεν μπορώ να μην το παραγγείλω.