BERSERK: Φήμες Για Νέο Anime!

kiasukaΑκόμα θυμάμαι την ημέρα που ένας φίλος μου, μου είχε δώσει ένα μάτσο κατα-γρατζουνισμένα Princo (Τα χειρότερα CD που κυκλοφόρησαν ποτέ™) και μου είπε: “Αυτό πρέπει να το δεις οπωσδήποτε!”  (Εντάξει, για την ιστορία, δεν μου το είπε ακριβώς έτσι -είχε κάτι να κάνει με την πιθανότητα να μην μου αρέσει και με στοματικό σεξ- αλλά μας διαβάζουν και μικρά παιδιά.) Αυτό που μου είχε δώσει ήταν το BERSERK, σε άθλια ποιότητα, μικρή ανάλυση και υπότιτλους δράμα και δεν είναι υπερβολή αν πω ότι τότε το θεώρησα κορυφαίο. Πλέον, μετά από χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο, έχοντας δει αρκετά anime, έχοντας διαβάσει αρκετά manga, ακόμη το θεωρώ κορυφαίο, για εντελώς διαφορετκούς, καθόλου αντικειμενικούς, λόγους.

Θυμάμαι, λοιπόν, τον ίδιο φίλο μου, να μου ανακοινώνει γεμάτος χαρα, ότι κάπου διάβασε στο internet (το internet της dial up :P) πώς ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων βρισκόταν στο στάδιο της παραγωγής και ότι θα μας έλυνε πολλές απορίες. Τέτοιες φήμες κάνουν κατά καιρούς την εμφάνισή τους σε διάφορα fora (δείτε εδώ τι λεγόταν στο AnimePlanet και προσέξτε ότι μιλάμε για το 2003) και blogs, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι επίσημο. Εξαίρεση αποτελεί μια δήλωση της Media Blasters ότι υπήρχαν σκέψεις για κάποιο OVA, αλλά όχι κάτι ξεκάθαρο, δήλωση η οποία διαστρεβλώθηκε κάπου στην πορεία και όλοι είχαν πιστέψει πως πολύ σύντομα θα έβλεπαν νέα επεισόδια…

Να λοιπόν, που μετά από τόσα χρόνια, το θέμα δεν έχει ξεχαστεί και η ελπίδα των ανά τον κόσμο fanboys δεν έχει ακόμη πεθάνει. Πριν μερικές ημέρες, έκαναν το γύρο του διαδικτύου, τέσσερεις φωτογραφίες, που υποτίθεται ότι είναι σκηνές από το νέο anime. Τις φωτογραφίες αυτές, υποτίθεται, διέρρευσε ένας animator που εργάζεται για την Studio 4°C και ενώ κάποιοι λένε ότι η 4°C θα βγάλει το anime, άλλοι λένε ότι, στην πραγματικότητα, είναι ένα project της Bee Train και απλά ο τύπος που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες, εργάζεται τώρα στην 4°C.

berserk_leaked_1

Όπως είναι φυσικό, οι απόψεις για το αν οι φωτογραφίες αυτές είναι αληθινές ή απάτη, δίνουν και παίρνουν. Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο studio που αναφέρθηκαν θα μπορούσαν να έχουν αναλάβει ένα τέτοιο project, αλλά σύμφωνα πάλι με τη φήμη, οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν πριν από ένα χρόνο και όλοι θεωρούν πολύ δύσκολο να έμεινε μυστικό κάτι τόσο σημαντικό, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

berserk_leaked_2

Θα συμφωνήσω με την πιο ψύχραιμη και εμπεριστατομένη άποψη από όσες διάβασα, ότι παρά την μεγάλη χαρά που πήρα όταν τις πρωτοείδα, φαντάζομαι πως μετά από τόσες μέρες που κυκλοφορούν θα έπρεπε να είχαμε ακούσει και κάτι επίσημο, εάν πρόκειται για αλήθεια.

berserk_leaked_3

Οι ίδιες φήμες θέτουν ακόμα την πιθανότητα να μην πρόκειται για κάποιο καινούριο anime, αλλά για παιχνίδι, κάτι που μου φαίνεται εξίσου απίθανο. Αν μη τι άλλο, θα είχε γίνε κάποια ανακοίνωση στην E3, θα είχαμε δει κάποιο teaser, θα είχε γίνει κάτι προκειμένου να εξάψει το ενδιαφέρον των μελλοντικών αγοραστών, έτσι δεν είναι;

berserk_leaked_4

Θα περιμένω, λοιπόν, κι εγώ μαζί με όλους τους άλλους, για κάποια επίσημη διάψευση ή (μακάρι) επιβεβαίωση.

Το post αυτό θα το αφιερώσω στον Δημήτρη Κάτρη για τα καλά του λόγια και πάνω από όλα για την αντικειμενικότητά του και την ορθή κρίση του.