Πώς Είναι Ο Θεός Του Robert Crumb;

Κάπου μέσα στο 2004 κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Robert Crumb θα αναλάμβανε να πει, με το δικό του τρόπο, την ιστορία της Γένεσης, του πρώτου βιβλίου της Βίβλου. Στο άκουσμα αυτής της φήμης πολλοί απόρησαν, άλλοι ανησύχησαν και άλλοι χάρηκαν (εμείς είμαστε από αυτούς).

Robert-Crumb-001

Ο Robert Crumb είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας underground σκηνής comics. Μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, είναι ο πατέρας του underground. Αιχμηρός στα σχόλιά του, κάποιες φορές ακόμα και αιρετικός, απροκάλυπτος και προκλητικός, καταδικάζει τον αμερικανικό mainstream τρόπο ζωής και σκέψης φτιάχνοντας ιστορίες και χαρακτήρες που μόνο ένα τόσο διεστραμμένο και παράλληλα δημιουργικό μυαλό θα μπορούσε να φανταστεί.

Με ποιό τρόπο λοιπόν ένας τέτοιος δημιουργός, όπου το σεξ, η βία και τα ανατρεπτικά πολιτικά και αρκετές φορές και θρησκευτικά σχόλια αποτελούν συστατικά όλων σχεδόν των ιστοριών του, θα μπορέσει να ανακατασκευάσει την ιστορία της αρχής της ανθρωπότητας;  Σύμφωνα με τον εκδότη του, Jonathan Cape, η Γένεση του Robert Crumb είναι μια σκανδαλώδης σάτιρα, με πολύπλοκη και ανατρεπτική αφήγηση, η οποία θα προκαλέσει μια επανεξέταση, όχι μόνο του περιεχομένου της Βίβλου, αλλά και του ρόλου της στην κουλτούρα μας.

200909181312

Ο δημιουργός πάντως υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία ήταν πολύ διασκεδαστική, αν και δυσκολεύτηκε λίγο στην απόφαση για την απεικόνιση του Θεού. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Crumb δήλωνε: “Το πρόβλημά μου είναι πώς θα ζωγραφίσω τον Θεό. Πρέπει να τον αναπαραστήσω σαν ένα φως στον ουρανό με balloons να έρχονται από εκεί; Και έπειτα είχα ένα όνειρο. Ο Θεός ήρθε στον ύπνο μου, μόνο για ένα κλάσμα δευτερολέπτου, αλλά τον είδα πολύ καθαρά. Και είπα, εντάξει, έτσι θα τον ζωγραφίσω”.

Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να δείτε πώς είναι ο Θεός του Crumb κάντε λίγες μέρες υπομονή μέχρι την επίσημη εμφάνιση του GENESIS στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Αν όμως, δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή μέχρι τότε, δείτε ένα sneek peak του 19ου κεφαλαίου που εξασφάλισε το Boing Boing για όλους εμάς!