SDCC 2010: WTF?!?

Εντάξει, είπαμε πως το San Diego Comic-Con είναι τρομακτικά δημοφιλές και κάθε χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό είναι πέρα από κάθε λογική!!!

Για πρώτη φορά φέτος, οι διοργανωτές του Con αποφάσισαν να πουλάνε ξεχωριστά τα απλά “4-day passes” από τα “4-day passes με πρόσβαση στο preview night”. Μέχρι πέρυσι, με κάθε αγορά 4ήμερου πάσου είχες αυτομάτως και πρόσβαση στο preview night της Τετάρτης, όπου:

  • α) ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος.
  • β) τα long boxes των retailers είναι ακόμη γεμάτα από καλές ευκαιρίες.
  • γ) το convention hall αποπνέει μια υπέροχη αίσθηση “we’re still setting up” και είναι γεμάτο ενέργεια και καλή διάθεση, χωρίς όμως το στριμωξίδι και το “smells like geek spirit (and sweat)” των επόμενων ημερών. (Ειδικά του Σαββάτου!)

San_Diego_Comic_Con_2010

Τα προηγούμενα χρόνια, τα 4-day passes γίνονταν sold-out κάπου στις αρχές της Άνοιξης (αν θυμάμαι καλά, πέρυσι εξαντλήθηκαν τέλη Μαρτίου) ή και αργότερα (όσο παλαιότερα, τόσο… αργότερα), αλλά φέτος ο συγκεκριμένος “διαχωρισμός” (ο οποίος, σημειωτέον, δεν διαφημίστηκε ιδιαίτερα) έκανε τα πράγματα κάπως πιο μπερδεμένα, για αυτούς που ενδιαφέρονταν να βιώσουν το “Full SDCC Experience”.

Είχα αποφασίσει να πάω στο San Diego Comic-Con το 2010 (παρέα με κάποιους φίλους, των οποίων κείμενα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό εδώ το blog), αλλά πλέον βρίσκομαι σε δίλημμα. Αξίζει να κάνω όλο αυτό το έξοδο (για να μην αναφερθώ στην ταλαιπωρία – 16 ώρες στο αεροπλάνο is not my idea of fun!), για να χαρώ μόνο το μισό Convention; (ΟΚ, τυπικά είναι σαφώς παραπάνω από το μισό, αλλά η απώλεια του preview night είναι σημαντική – for me at least!)

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξω τα σχέδια μου και να κατευθυνθώ προς Chicago για το Wizard World;

Πλεονεκτήματα: φτηνότερα εισιτήρια, φτηνότερα ξενοδοχεία, πιο comic-centric convention…

Μειονεκτήματα: No California babes, damn it!!!