5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Tην Προσοχή Μου, V.9

John Romita Jr και Mike Carey στο Comicdom Con Athens 2010, τα 50χρονα γενέθλια του Αστερίξ και των λοιπών Γαλατών,  το Logicomix κατακτά τη διεθνή αγορά, ο Ηλίας Κυριαζής υποψήφιος για Friends of Lulu Award και τα 70χρονα γενέθλια του Harvey Pekar!

romita_cca2010

1.  Ο John Romita Jr. και ο Mike Carey στο Comicdom Con Athens 2010! Θα μου πείτε “μας δουλεύεις;  εσύ το ήξερες, δεν ήταν νέο για σένα”. Ισχύει. Μπορεί, όμως, το fanboy να έχει καταχαρεί για το γεγονός ότι ο John Romita Jr. με τα σχέδια του οποίου μεγάλωσε, θα είναι τον Απρίλη στην Αθήνα και θα σκιτσάρει μπροστά στα μάτια μας; Μπορεί επίσης (το fanboy) να αρχίσει να ξεχωρίzει από τώρα τα τεύχη που θα ήθελε να του υπογράψει ο Mike Carey;  Πέμπτη χρονιά για το Comicdom Con Athens φέτος, επετειακή χρονιά  και είπαμε να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας διανύοντας το διάστημα μέχρι το Con, με συνεχείς ανακοινώσεις – εκπλήξεις που θα μεγαλώσουν την προσμονή όλων μας για την -πλέον- 3ήμερη γιορτή των comics . Stay tuned!

2. Ο Αστερίξ έγινε 50 χρονών (και το γιορτάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών!)

asterix

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο, ο Albert Uderzo ετοίμασε ένα εξαιρετικό δώρο για τα εκατομμύρια των αναγνωστών του σε ολόκληρο τον κόσμο: ένα καινούργιο λεύκωμα με σύντομες ιστορίες του Αστερίξ στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί 56 σελίδες με ανέκδοτα κόμικς! Αυτό το καινούργιο λεύκωμα θα μας παρουσιάσουν στην Αθήνα οι εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ.

Με την ευκαιρία αυτή, έλληνες και γάλλοι σκιτσογράφοι θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον των κόμικς. Ανάμεσα τους και ο διάσημος σκιτσογράφος και εικονογράφος Achdé ! Μια επιλογή από τις καλύτερες σκηνές των περιπετειών που έχουν περάσει οι χαρωποί μας ήρωες θα εκτεθούν στο Bistrot Paris-Athènes μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου

Auditorium, 19.30΄ και Bistrot Paris-Athènes

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε έναν αγαπημένο χαρακτήρα που κλείνει μισό αιώνα ζωής! Και να προσθέσω εδώ, πως δεν με εξέπληξε καθόλου η πληροφορία, ότι με βάση τον πληθυσμό της, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα παγκοσμίως σε πωλήσεις των άλμπουμς του Asterix. Εξάλλου στη χώρα μας, οι τίτλοι ΑΣΤΕΡΙΞ και ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ, τα άλμπουμς του Αρκά και προσφάτως το LOGICOMIX είναι νομίζω και τα μόνα comics που θα έχει κανείς την τύχη να βρει και στη βιβλιοθήκη κάποιου που -παραδοσιακά- δεν διαβάζει comics. Κοινώς, είναι τα μόνα comics στην Ελλάδα, που κατάφεραν να περάσουν μαζικά αυτή τη διαχωριστική γραμμή.

Και μια που αναφέραμε το LOGICOMIX…

logicomix_top_newyourktimes3. Το LOGICOMIX  είναι πρώτο σε πωλήσεις, στη λίστα των New York Times, στην κατηγορία Paperback Graphic Books. Η διεθνής επιτυχία  συνεχίζεται και είναι πλέον αναμφισβήτητη.

melanie_melody4. O Ηλίας Κυριαζής, υποψήφιος στα Friends of Lulu Awards, και συγκεκριμένα στην κατηγορία Best Female Character, με την ηρωίδα του, Melanie από το νικητήριο Zuda comic, MELODY. H ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ενώ η λίστα με τις υποψηφιότητες σας περιμένει στην ιστοσελίδα των βραβείων.

5. Χρόνια πολλά, Harvey Pekar! (Πήξαμε στις ευχές σήμερα, αλλά αξίζει τον κόπο.) Ο αγαπημένος ανεξάρτητος δημιουργός γίνεται 70 χρονών και περισσότεροι από 90 σχεδιαστές (με τη λίστα να μεγαλώνει διαρκώς) του εύχονται, σχεδιάζοντας την προσωπογραφία του! Πάρτε μια μικρή γεύση με τα έργα που ακολουθούν, και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε εκείνο το μεγάλο gallery που λέγαμε

pekar_parker

Rick Parker

pekar_Talbot

Bryan Talbot

pekar_haspiel

Dean Haspiel

pekar_kuper

Peter Kuper