Παρουσίαση Του ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Στη Λέσχη Φίλων Κόμικς

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επικής σειράς των εκδόσεων Helm, ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, διοργανώνεται παρουσίαση του έργού στη Λέσχη Φίλων Κόμικς. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου που λάβαμε…

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ., θα γίνει η συνολική παρουσίαση της βραβευμένης επικής σειράς κόμικ του Philip Craig Russell «ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» των εκδόσεων Helm, σε μετάφραση Νίκου Καμπουρόπουλου και επιμέλεια Γιώργου Γιανναδάκη, στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι.

Βασιλιάς μιας ερειπωμένης χώρας… Άρχοντας μιας αποδεκατισμένης φυλής που κάποτε διαφέντευε τον κόσμο. Έλρικ. Μάγος… Πολεμιστής… Φονιάς… Καταστροφέας της πατρίδας του… Έλρικ, ο λευκοπρόσωπος… Τελευταίος της γενιάς του… Έλρικ του Μελνιμπονέ.

Elrik1tΔημιούργημα της αστείρευτης φαντασίας του συγγραφέα Michael Moorkock, ο Έλρικ είναι ο τελευταίος βασιλιάς του Μελνιμπονέ, ένα πλάσμα σωματικά αδύναμο που μόνο μέσα από την ενέργεια που του δίνει το σπαθί του, η Καταιγίδα, μπορεί να σταθεί άξιος του τίτλου του. Έχει έρθει όμως η στιγμή που αυτός ο αδύναμος ηγεμόνας θα πρέπει να σταθεί απέναντι στη δύναμη του σπαθιού του και να αποδείξει ότι η μοίρα των Νεότερων Βασιλείων μπορεί να σωθεί από το δικό του χέρι.

Το αριστουργηματικό βιβλίο επικής φαντασίας μετεφέρεται σε κόμικ από τον ιδιοφυή P. Graig Russell, ταξιδεύοντάς μας μέσα από τα δικά του μάτια σε έναν κόσμο δράκων και δαιμόνων, μαγείας και πολέμου. Για το σχέδιο του «ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ», ο P. Graig Russell τιμήθηκε το 2001 με το βραβείο Harvey, ενώ καθ’όλη τη δημιουργική πορεία του κόμικ υπήρχε άμεση συνεργασία με τον Michael Moorkock.

Το πρώτο από τα τέσσερα μέρη της ελληνικής έκδοσης του «ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» από την Helm προλογίζεται από τον «πατέρα» του Έλρικ, Michael Moorkock, ενώ το δεύτερο μέρος συνοδεύεται από την ανέκδοτη ιστορία του Neil Gaiman «One Life».

Για το «ΕΛΡΙΚ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» θα μιλήσουν ο Γιώργος Γιανναδάκης, υπεύθυνος σύνταξης των εκδόσεων Helm και ο Θωμάς Μαστακούρης, συγγραφέας και μεταφραστής των βιβλίων του Αιώνιου Προμάχου για τις εκδόσεις Αίολος.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση του έργου του Philip Craig Russell μέχρι σήμερα, με την επιμέλεια του σχεδιαστή Σέργιου Κοτσόπουλου.

Για πληροφορίες:

helm_logoΕκδόσεις Helm
Νίκος Καμπουρόπουλος
Π. Τσαλδάρη 20, 15562 Χολαργός
Τηλ.: 2106511026
E-mail: n_kampouropoulos@helmonline.gr

lesxi_filon_comics_logoΛέσχη Φίλων Κόμικς
Σταματία Αντωνάτου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.: 210 3318168, 6974 926755
E-mail: erma_jaguar@hotmail.com