AKUSHISU PAWAAZU HETARIA [AXIS POWERS: HETALIA]

Το AXIS POWERS: HETALIA είναι ένα web-manga το οποίο αργότερα εκδόθηκε σε μορφή manga (έχουν εκδοθει 2 tankoubon στα ιαπωνικά μέχρι στιγμής, με το πρώτο να βλέπει το φως του ήλιου τον Μάρτη του 2008) και ακόμα πιο αργότερα (24 Ιανουαρίου 2009) βγήκε και η δική του σειρά anime.

Έπεσα πάνω του κατά τύχη βλέποντας αυτό:

Kαι σκέφτηκα ότι ίσως θα άξιζε να το ψάξω να το διαβάσω (γιατί δεν ξέρω αν εσείς τα θεωρείτε ρατσιστικά, εγώ πάντως πάντα γελάω με τα εθνικά στερεότυπα).

Η official σελίδα του είναι γλυκούτσικη, ως οφείλει κάθε σελίδα με chibi, αλλά επίσης όπως οφείλει μια τέτοια σελίδα ως συνηθίζεται, είναι στα ιαπωνικά (ινσερτ τζοκερφεης ξενερα-πικτσερ οφ τσοϊς) . Γι’αυτό κι εγώ το διάβασα σε άλλη σελίδα στα αγγλικά.

Οι χαρακτήρες είναι προσωποποιήσεις των χωρών που αντιπροσωπεύουν και συνεπώς και έχουν και τα χαρακτηριστικά των εθνών αυτών. Για παράδειγμα ο Κύριος Ιταλία (ο πρώτος και κεντρικός χαρακτήρας του Hetalia είναι ο Ιταλίας αλλά μετά καταλαβαίνουμε ότι ουσιαστικά είναι ο Κύριος Βόρεια Ιταλία, γιατί έχει και αδερφό τον Νότιο Ιταλία) είναι χαρωπός, του αρέσει να τρώει και να λιάζεται κυνηγώντας κοπέλες και, όταν έχει πρόβλημα, τρέχει στον Κύριο Γερμανία κλαίγοντας, περιμένοντας να τον ξελασπώσει, διότι ο Κύριος Γερμανία είναι δυνατός και φροντίζει τους φίλους του (ακόμα και αν τους έχει αποκτήσει με το ζόρι…).

hetare1Hetare2

Τα γεγονότα του webmanga λαμβάνουν χώρα κυρίως την περίοδο ανάμεσα στους 2 Παγκόσμιους Πολέμους και πολλές φορές κάνει αναφορές σε ανέκδοτες ιστορίες, όπως παραδείγματος χάριν, για τότε που κάποιοι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θεώρησαν σωστό να μην βάλουν αλεξίπτωτα, μιας και διαπίστωσαν οτί επρόκειτο να πέσουν σε χιόνι, το οποίο είναι μαλακό. Η ειρωνία του να μένεις σε μια χιονισμένη χώρα και να μην ξέρεις τις ιδιότητες του χιονιού, τους χτύπησε πολύ άσχημα, μπορώ να πω…

grc