Το BLACK HOLE Στα Ελληνικά Aπό Tις Εκδόσεις Zoobus!

Οι εκδόσεις Zoobus κυκλοφορούν στα ελληνικά το BLACK HOLE του Charles Burns και το γιορτάζουν με ένα release party στο Floral, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Περισσότερα για το party και την έκδοση στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

zoobus_black_holeCHARLES BURNS
ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Εκδόσεις Zoobus, Νοέμβριος 2009

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
ΚΩΣΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ,
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Εκδόσεις Zoobus με αφορμή την κυκλοφορία της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Μαύρη Τρύπα» του Charles Burns, διοργανώνουν release party στο Floral (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων) στις 13 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, για μια πρώτη γνωριμία με τους αναγνώστες.

Special live performance από τους BNC (Bruises n Cuts) και Billa Qause από Cast-a-blast! Το event ξεκινά στις 9 το βράδυ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Και νομίζατε οτι η δική σας εφηβεία ήταν τρομακτική…
Προάστια του Σιάτλ, μέσα δεκαετίας ΄70. Μαθαίνουμε από την αρχή οτι μια περίεργη, σεξουαλικά μεταδιδόμενη επιδημία έχει πλήξει τους έφηβους της περιοχής. Τα συμπτώματα ποικίλουν αλλά εάν κολλήσεις αυτό ήταν. Δεν υπάρχει επιστροφή.

Καθώς παρατηρούμε τις προσωπικότητες πολλών βασικών χαρακτήρων – κάποιοι που έχουν κολλήσει, κάποιοι που όχι, κάποιοι που θα κολλήσουν – αντιλαμβανόμαστε οτι δεν έχουμε να κάνουμε με την αναμενόμενη μάχη ενάντια στην επιδημία ή μια προσπάθεια συνειδητοποίησης του προβλήματος ή ακόμη και μια απόπειρα θεραπείας. Αντιθέτως γινόμαστε μάρτυρες μιας αιθέριας και συγκλονιστικής εικόνας της φύσης της λυκειακής αποξένωσης- η σκληρότητα, η ωμότητα, η ασίγαστη αγωνία και πλήξη, η επιθυμία της απόδρασης.
Και τότε ξεκινούν οι φόνοι.

Όσο υπνωτιστικά όμορφη τόσο ανατριχιαστική, η Μαύρη Τρύπα υπερβαίνει το είδος στο οποίο ανήκει με το να τολμήσει να εξερευνήσει ένα συγκεκριμένο αμερικανικό πολιτιστικό φαινόμενο εν κινήσει και τα παιδιά που αποτελούν μέρος του – τότε που δεν ήταν και τόσο πρέπον να είσαι χίπις, αλλά και ο Bowie ήταν ακόμη σχετικά εξεζητημένος.

Για να μην αναφερθούμε σε παραμορφώσεις οστών και εκζέματα στο δέρμα….

blackholeafisa