5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.12

Μία νέα βιβλιοθήκη στο Τόκιο με δύο εκατομμύρια comics, τα χελωνονιτζάκια “υιοθετούνται” από τη Nickelodeon, το BLACK HOLE γίνεται ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ και γιορτάζει την ελληνική του έκδοση από τις εκδόσεις Zoobus, o Robert Crumb απαξιώνει το Βιβλίο της Γένεσης ως ηθικό μπούσουλα και όλα αυτά ενώ χαζεύουμε το trailer ενός από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν ποτέ για τα comics!

1. Δύο εκατομμύρια comics σε νεο-ιδρυθείσα βιβλιοθήκη στο Τόκιο. Με στόχο την προώθηση της έρευνας και καταγραφής των manga, το ιδιωτικό Meiji University ανακοίνωσε ότι το 2015 θα ανοίξει τις πύλες της η Tokyo International Manga Library, με περισσότερα από 2.000.000 comics, animation drawings, video games και cartoon artifacts. Μάθετε περισσότερα.

Tokyo_International_Manga_Library

2. blackholeafisaΤο BLACK HOLE του Charles Burns εκδίδεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Zoobus. Ένα από τα σημαντικότερα comics των τελευταίων ετών εκδίδεται στα ελληνικά, χάρη στην εξαιρετική -από κάθε άποψη- εκδοτική κίνηση των εκδόσεων Zoobus. To δελτίο Τύπου έχει τις λεπτομέρειες τόσο για την έκδοση, όσο και για το party που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο ιστορικό Floral της Πλατείας Εξαρχείων που εδώ και λίγο καιρό έχει επιστρέψει ανανεωμένο στη ζωή του κέντρου της Αθήνας . Το μόνο που δεν μου πολυκάθεται είναι η άμεση μετάφραση του τίτλου (ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ), αλλά και πάλι τι να κάνεις άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι ο τίτλος BLACK HOLE πρέπει να μεταφραστεί;

3. book-of-genesis21“Δεν πιστεύω ότι η Γένεση είναι το καλύτερο μέρος για να αναζητήσει κανείς πνευματική ή ηθική καθοδήγηση… Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για το λόγο του Θεού”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Robert Crumb σε συνέντευξή του στο Associated Press, επιλέγοντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο για να φουντώσει ακόμη περισσότερο το buzz σχετικά με το graphic novel του, THE BOOK OF GENESIS. Κι όλα αυτά, ενώ η έκδοση διαγράφει εξαιρετική πορεία από πλευράς πωλήσεων, καθώς βρίσκεται στο No.1 της best seller λίστας των New York Times για τα Graphic Books.

4. Η Nickelodeon έχει πλέον τα δικαιώματα των Teenage Mutant Ninja Turtles. Οι χιλιάδες πιστοί των χελωλονιντζακίων μπορούν να αρχίσουν τις ζητωκραυγές, καθώς η απόκτηση του πολύ δημοφιλούς αυτού brand name, σημαίνει την αναγέννησή του, με νέες υψηλής ποιότητας παραγωγές. Το πρακτορείο Reuters έχει τις λεπτομέρειες της είδησης!

5. The Cartoonist: Jeff Smith, BONE, and the Changing Face of Comics. Δείτε το trailer του εξαιρετικού αυτού ντοκιμαντέρ και stay tuned για μεγάλες -ευχάριστες- εκπλήξεις 😉