Enough Already!

salman_rushdie

"I will do some comics!"

Μετά τον Orson Scott Card, τον Gerard Way, την Jenna Jameson, τον Kevin Smith και την Rosario Dawson, ένας ακόμη “celebrity” ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα comics. Ο λόγος για τον Salman Rushdie, διάσημο συγγραφέα του εξαιρετικού μυθιστορήματος MIDNIGHT’S CHILDREN και του λιγότερο εξαιρετικού (αλλά απείρως πιο αμφιλεγόμενου και πολυσυζητημένου) THE SATANIC VERSES.

Όπως διάβασα στο ICv2.com, ο Rushdie, σε συνέντευξη που έδωσε στο Late Late Show του Craig Ferguson, δήλωσε (μετά από -περίπου- σχετική ερώτηση) ότι πρόσφατα του έγινε πρόταση να γράψει ένα graphic novel και πως θα του άρεσε η ιδέα να καταπιαστεί με κάτι τέτοιο. Τόνισε, επίσης, πως όταν ήταν μικρός, ήταν τρελός με τα comics και γνώριζε πολλά για τους υπερήρωες, όπως, ας πούμε, τη διαφορά ανάμεσα στον πράσινο και τον κόκκινο κρυπτονίτη…

Η Heidi MacDonald του The Beat, προβληματίζεται κάπως:

Okay we get it…comics are cool now! In theory we like the idea of a Rushdie-penned issue of Red Tornado–especially if it dealt with the inner life of Ma Hunkel–but many of these celebrity comics writers are turning in stuff that is generally inferior in construction to the average Ed Brubaker issue of CAPTAIN AMERICA. So study up, people! Pow! Smash! Writing comics isn’t just for kicks!

Gerard_Way

"Been there, done that!"

Μεταξύ μας, χίλια δίκια δίνω στην κοπέλα. Στην τελική, πόσο διαφορετικός είναι ο Rushdie (και ο κάθε Rushdie!) από την “x” μοντέλα που παίρνει ένα τιτλάκι σε διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1 και αμέσως μετά δηλώνει πως “θα ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική… ή και με το τραγούδι” (whichever comes first, I guess!).

Ο δικός μου προβληματισμός, όμως, δεν έχει τόσο να κάνει με το γιατί όλοι αυτοί οι άσχετοι με τα comics άνθρωποι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το αντικείμενο και νομίζουν πως είναι τόσο απλό να γράψεις comics. Δεν έχει να κάνει ούτε με όλους αυτούς που δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε Rushdie και τον κάθε Way να κάνουν το κέφι τους, κάνοντας κάτι που στο μυαλό τους είναι απλά ένα side project και όχι “σοβαρή δουλειά”.

jenna_jameson

"Been there, done them all!"

Έχει να κάνει με όλους εκείνους τους αναγνώστες (και δυστυχώς, είναι πάρα πολλοί!), που μέσα στο μικροσκοπικό μυαλουδάκι τους έχουν πειστεί πως η παρουσία και μόνο στα comics των όποιων διάσημων ή/και αναγνωρισμένων ανθρώπων από άλλους χώρους θα επιφέρει την καταξίωση και θα “νομιμοποιήσει” τρόπον τινά, το αγαπημένο τους χόμπι, προσδίδοντας του μεγαλύτερη “αξία” και περισσότερη “σοβαρότητα”.

Φαντάζομαι πως, με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη φορά που κάποιος φίλος τους θα τους κοροϊδέψει για την ενασχόληση τους με την Ένατη Τέχνη, αυτοί θα μπορούν να ορθώσουν υπερήφανα το ανάστημα τους και να βροντοφωνάξουν: “Τι λες, ρε φίλε! Με τα comics ασχολούνται ο Gerard Way που είναι πιο διάσημος από σένα, ο Salman Rushdie που είναι πιο έξυπνος από σένα και η Jenna Jameson που έχει κάνει περισσότερο σεξ από σένα! Να, για να μάθεις!”

Τελικά, όλα ξεκινούν από το αν (και πόσο) σέβεσαι τον εαυτό σου και τις επιλογές σου. Και τις περισσότερες φορές, εκεί τελειώνουν επίσης…