IN THE FLESH

In the FleshWriter/Artist: Koren Shadmi
Villard Books

Δεν είχα ξαναδιαβάσει άλλο comic του Koren Shadmi, μέχρι τη στιγμή που είδα το IN THE FLESH στα solicitations του PREVIEWS. Το είχα αναφέρει, μάλιστα, στα PREVIEWS PICKS εκείνου του μήνα, μια που το εξώφυλλο άσκησε πάνω μου μια παράξενη γοητεία και έτσι βρέθηκε στις παραγγελίες μου.

Το IN THE FLESH είναι μια συλλογή δέκα ιστοριών, που έχουν παλιότερα εκδοθεί στα Γαλλικά σε δυο από τις συλλογές του Shadmi, με τίτλο COURS INTERIEURES and DISSYMETRIES. Οι ιστορίες έχουν να κάνουν, κυρίως, με την ερωτική επιθυμία και τις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει. Μια ιστορία αφορά ένα “τυχερό” ενός άνδρα, που δουλεύει ως μασκότ σε ένα παιδικό τηλεοπτικό show, ενώ μια άλλη για τον τρόπο που μια κοπέλα παραιτείται από τις σχέσεις της, βρίσκοντας απόλαυση αποκλειστικά στο φαγητό. Υπάρχει μια ιστορία για την επιθυμία μιας κοπέλας που είναι θύμα ραδιενέργειας, και για μια άλλη που έχει το κεφάλι της αποκομμένο από το υπόλοιπο σώμα.

lavish_Page_02Χωρίς να είναι, σε καμία περίπτωση, τόσο ακραίες όσο π.χ. αυτές του Shintaro Kago, ή όσο το RED SNAKE του Hideshi Hino, οι ιστορίες του Shadmi έχουν μια διαστροφή η οποία ξεπερνά αρκετά αυτό που θα έμοιαζε ως εύκολα αποδεκτό και αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικές με έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο, ο οποίος, σε μένα προσωπικά, θύμισε αρκετά τον Robert Goodin (THE MAN WHO LOVED BREASTS).

Δεν βρήκα όλες τις ιστορίες εξίσου καλές, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον ώστε να διαβάσω ολόκληρο το IN THE FLESH σε μια μόνο “καθησιά”. Οι ιστορίες που με κέρδισαν ήταν σαφώς οι πιο άμεσες, ενώ σε κάποιες ο δημιουργός δοκιμάζει ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες καινοτομίες, που όμως δε νομίζω πως, τελικά, λειτούργησαν αρκετά καλά.

Οι ικανότητες του Shadmi ως illustrator είναι αρκετά πιο ανεπτυγμένες από αυτές που έχει ως storyteller (μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα στο site ή το Livejournal του), αλλά και τα comics του έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά αν αναζητείτε κάτι που μπορεί να γίνει ασυνήθιστα ενοχλητικό, μάλλον αξίζει να του ρίξετε μια ματιά…