Robert Crumb Uncovered

Αυτές τις μέρες (συγκεκριμένα από 5 έως 26 Νοεμβρίου), όπως πιθανώς να γνωρίζετε, στο Λονδίνο πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ Comica. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που φιλοξενεί ξεχωρίζει μια ιδαίτερη έκθεση του πολυαγαπημένου μας – όπως θα έχετε καταλάβει και από προηγούμενα posts μας, με πιο πρόσφατο το review του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου για το THE BOOK OF GENESIS.

comica09_ad_bubbleΗ έκθεση παρουσιάζεται στην Scream Gallery, μία από τις πιο ωραίες γκαλερί του Λονδίνου (αν βρεθείτε στην πόλη κάντε έναν κόπο να την επισκεφθείτε) και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Brandon Coburn και όπως με διαβεβαίωνουν οι “πηγές” μου, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Περισσότερες από 300 σελίδες με δημιουργίες του Crumb από το 1960 μέχρι και το 2001 σας περιμένουν εκεί (το ξέρω πονάει να είναι μακριά… από την άλλη δεν είναι και τόσο… ένα ταξιδάκι στο Λονδίνο δεν θα με χάλαγε) αποκαλύπτοντας διαφορετικές τεχνοτροπίες (μελάνια, λάδια, μολύβια) αλλά και τους πιο γνωστούς χαρακτήρες του δημιουργού σε σπάνιες, συλλεκτικές εκτελέσεις.

robert_crumb

Πραγματικά, μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία συνδυάζεται μοναδικά με αυτή που τρέχει παράλληλα, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, στο Hammer Museum με original artwork από το νεοεκδοθέν Book of Genesis. Και για να κλείσουμε ευχάριστα, δείτε ένα από τα πιο αγαπημένα μου video…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FlT4QZchxQw[/youtube]