PREVIEW PICKS (DEC09): The “Blue Pages”

Σας το υποσχέθηκε ο Αριστείδης Κώτσης, οπότε μη θέλοντας να απογοητεύσουμε του επισκέπτες μας, έχω την τιμή να σας παρουσιάζω τα προ-Χριστουγεννιάτικα Mainstream Oriented Preview Picks!

Λίγα ενδιαφέροντα πράγματα στη Marvel αυτό τον μήνα, η οποία δίνει βάρος σε event-άκια όπως THE SIEGE, FALL OF THE HULKS καθώς στις πρώτες προωθητικές κινήσεις για το κινηματογραφικό IRON MAN 2. Ανάμεσα τους βρήκα τα παρακάτω…

ULTIMATE_COMICS_X_1ULTIMATE COMICS X #1 (Marvel, p24, $3.99)

Μάλιστα. Ένας καινούριος χαρακτήρας, του οποίου η ταυτότητα θα προκαλέσει την αποκόλληση της κάτω γνάθου, καθώς και σαρωτικές μόνιμες αλλαγές στο Ultimate Universe. Μάλιστα. Στο artwork, βλέπουμε έναν τσαντίλα ξανθομπούμπουρα, σε ένα high school περιβάλλον, ο οποίος έχει στο δεξί του χέρι ένα σετάκι από χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα νύχια. Μάλιστα.

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά όλα αυτά τα βρίσκω αφόρητα βαρετά. Επίσης, το γράφει ο Jeph Loeb, ένας συγγραφέας που έχει “καεί” εδώ και αρκετά χρόνια, μια πολύ καλή αφορμή για να το αποφύγω. Όταν, όμως, μου βάζουν τον Art Adams να σχεδιάζει, τότε αρχίζω να σκέφτομαι την αγορά του, πηγαίνοντας κόντρα στις αρχές μου. Από το ράφι, και πάλι ίσως.

SPIDER-MAN: THE COMPLETE CLONE SAGA EPIC BOOK 1 TPB (Marvel, p107, $34.99)

Ναι, το εννοώ. Σοβαρά.

Ξέρω πολύ καλά, ότι υπάρχουν πολλοί fans του Spidey, που το άκουσμα της λέξης Clone, συνοδευόμενη πάντα από το Saga, είναι αρκετό για να τους ανεβάσει την πίεση στα ύψη, μαζί με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Προσωπικά, δεν ανήκω σε αυτούς, επειδή απλούστατα δεν το έχω διαβάσει ποτέ! Επιθυμώ, όμως, να διαμορφώσω μια προσωπική άποψη, και έχω σκοπό να ενδώσω, προτιμώντας αυτό το trade για αρχή – τα τεύχη πολλά, διασκορπισμένα σε πολλούς τίτλους, πού να τα μαζεύω τώρα, καταλαβαίνετε. Επίσης, θέλω να επιβεβαιώσω την θεωρία μου ότι όλο αυτό το μίσος για το Clone Saga δεν είναι τίποτα παραπάνω από fanboy-ίστικες υπερβολές. Πιθανότατα θα έχω και δίκιο.

THE COMICS: AN ILLUSTRATED HISTORY OF COMIC STRIP ART (Dark Horse, p37, $24.96)

Ο Jerry Robinson καταγράφει την ιστορία των comic strips, σε αυτό το βιβλίο που, ενώ αρχικά είχε εκδοθεί το 1974, η Dark Horse αποφασίζει να το φέρει ξανά κοντά μας, σε μια ανανεωμένη έκδοση. Όταν μια καταγραφή σαν αυτή, πραγματοποιείται από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει τις εξελίξεις από κοντά, αυτή αποκτά ένα ξεχωριστό κύρος. Σας ευχαριστώ Dark Horse.

human_target_1HUMAN TARGET #1 (DC, p76, $2.99)

Με αφορμή την επερχόμενη τηλεοπτική σειρά, ο Len Wein επιστρέφει στον χαρακτήρα που δημιούργησε μαζί με τον Carmine Infantino, εξιστορώντας τις κοσμοπολίτικες περιπέτειες του Cristopher Chance, στην προσπάθεια του να καταπολεμήσει το έγκλημα. Σχεδιάζουν οι Bruno Redondo, Sergio Sandoval και ο θεούλης Chris Sprouse. Μάλλον θα το τσεκάρω, μιας και μου αρέσουν οι on- going σειρές τις DC που – συνήθως – δεν κρατάνε πάνω από 25 τεύχη. Το HUMAN TARGET έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές.

MILESTONE FOREVER #1 (DC, p77, $5.99)

Το στρατευμένο πολύ- πολιτισμικό Milestone Universe κάνει και επίσημα την επιστροφή του, έχοντας τον στυλοβάτη Dwayne McDuffie στα συγγραφικά ηνία. Η πρώτη απόπειρα είχε γίνει πριν από 16 χρόνια, μια εποχή που είχαμε και ένα καινούριο superhero universe κάθε μήνα. Σήμερα, το πεδίο είναι πιο σφιχτό, αλλά και πιο δύσκολο σε διαφορετικές προτάσεις. Καλή τύχη.

WEDNESDAY COMICS HC (DC, p90, $49.99)

Το άνισο, αλλά αξιοπρεπέστατο WEDNESDAY COMICS, σε μια oversized έκδοση, για όσους δεν θέλουν να τσαλακώνουν τα comic τους. Αλήθεια, υπάρχουν τίποτα near mint, ατσαλάκωτα τεύχη της σειράς;

other-livesPETER BAGGE’S OTHER LIVES (DC Comics [Vertigo], p107, $24.99)

Καινούριο graphic novel από τον κορυφαίο Peter Bagge (HATE), που από όσα μπορώ να συμπεράνω από το solicitation, έχει έναν αέρα geekness. Εδώ, όμως, έχουμε Bagge, και αν έχει “κέφια”, αποφασίσει να τα χώσει και να είναι ανένδοτος στο μπήξιμο του μαχαιριού, μπορείτε να μην περιμένετε χαριτωμενιές τύπου ΤΗΕ BIG BANG THEORY!

DEMO VOL. 2 #1 (of 6) (DC/VERTIGO, p112, $2.99)

Ο Brian Wood επιστρέφει στο DEMO, έχοντας πάντα στο πλευρό του την Becky Cloonan. Στο πρώτο volume, είχαμε μια ρεαλιστική, αρκετά ευαίσθητη προσέγγιση στο θέμα των υπερδυνάμεων, όπου ο ρεαλισμός ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το πώς το αντιλαμβάνεται π.χ. ο Millar, για να πω τυχαία ένα όνομα. Προσδοκώ ανάλογη συνέχεια.

CHOKER #1 (of 6) (Image, p136, $3.99)

Οι πολυάριθμοι φίλοι του Ben Templesmith, πιθανότατα θα ενθουσιαστούν με αυτή τη noir σειρά, σε σενάριο Ben McCool. Πάντα, όμως, θα υπάρχει ένας σπαστικός (εγώ!) που θα αναρωτιέται τι απέγινε εκείνο το FELL. Άκλαφτο πήγε…

Spawn200_Capullo_coverSPAWN #200 (Image, p144, $3.99)

Φτάσαμε στο 200; Βρε, είστε σοβαροί; ΑΚΟΜΑ το αγοράζετε;!

Τέλος πάντων, ο Robert Kirkman μοιράζεται τα συγγραφικά credits, ενώ το επετειακό αυτό τεύχος, δεν έχει ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά δέκα εξώφυλλα, από τους Todd McFarlane, David Finch, Jim Lee, Rob Liefeld, Marc Silvestri, Ashley Wood και Greg Capullo. Ναι, το ξέρω ότι είπα δέκα εξώφυλλα, και μετά ανέφερα επτά καλλιτέχνες. Μην λησμονάτε τα black & white variant.

Όλα αυτά, όμως, μου προκαλούν μια σύγχυση και εξάντληση, οπότε έφτασε η στιγμή που πρέπει να σας αποχαιρετήσω.