4 Νέες Εκδόσεις Από τις Εκδόσεις ΚΨΜ

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις νέες εκδόσεις μας παρουσιάζουν οι Εκδόσεις ΚΨΜ, με τα παρακάτω δελτία Τύπου:

Craig Thompson

BLANKETS

Σκληρό Εξώφυλλο-Νέα Έκδοση

blankets hcΈνα αριστουργηματικό κόμικς-άλμπουμ, ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη θρησκεία, την αμφισβήτηση και τη χειραφέτηση.

ISBN 978-960-6750-37-3
Σκληρό Εξώφυλλο, σχήμα 16*24 cm
σελ.: 600
Λ.Τ.: 30 ευρώ

Το best seller comic Blankets
κυκλοφορεί σε νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο

Ο εικοσιοκτάχρονος Αμερικανός δημιουργός Craig Thompson αυτοβιογραφείται και αφηγείται με άφθονο λυρισμό και συγκίνηση τα παιδικά του χρόνια και την πιο κρίσιμη περίοδο της εφηβείας του.
Το Blankets μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζει τη σταδιακή μεταστροφή του πρωταγωνιστή από την άρνηση των απολαύσεων και της χαράς της ζωής των παιδικών χρόνων στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για τις μικρές και σύντομες όμορφες στιγμές ξενοιασιάς.
Κάθε σχέδιο του ογκώδους αυτού έργου (600 σελίδες) είναι πλημμυρισμένο από μια γλυκιά νοσταλγία της εποχής της νεανικής αθωότητας… Κυκλοφορεί τώρα σε νέα έκδοση, με σκληρό εξώφυλλο, για τους φίλους των comics και Graphic Novels

Για το Blankets, που πρωτοκυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Top Shelf στις ΗΠΑ το 2003, ο Thompson κέρδισε πολλές υποψηφιότητες για βραβεία και το περιοδικό Time ανέδειξε το βιβλίο του ως το καλύτερο κόμικς της χρονιάς!

Το βιβλίο έλαβε τρία βραβεία Harvey το 2004 (για Best Artist, Best Graphic Album of Original Work και Best Cartoonist) καθώς και δύο βραβεία Eisner για Best Graphic Album και Best Writer/Artist.

Μετάφραση: Mπέλα Σπυροπούλου
Πρόλογος – επιμέλεια: Γιάννης Κουκουλάς


Μανώλης Φραγγίδης

Comix Noir

comix noirISBN 978-960-6750-28-1
Δίχρωμο, Χαρτόδετο, σχήμα 21*29 cm
σελ. 44
Λ.Τ. 6,30 ευρώ

Ένα «μαύρο» Comic Album,
7 σκοτεινές ιστορίες…

Συστατικά: Μία πένα, τόνους μαύρο -και μια ιδέα κόκκινο- μελάνι, τέσσερις -νεκροί- ποιητές & ένας κυνικός, με ερεβώδες χιούμορ δημιουργός.
Εκτέλεση: Αφού σιγοβράσει όσο χρειαστεί, τυπώνεται και διανέμεται. Σερβίρεται καυτό (σε αντίθεση με την εκδίκηση), με άφθονο αλκοόλ.

7 Σκοτεινές ιστορίες για τον έρωτα, τη βία,
τη ζωή και το θάνατο.
(όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)

Ο Μανώλης Φραγγίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Το 1988 τον βρίσκει φοιτητή της Ιατρικής στη Σιένα της Ιταλίας, το 2007 αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και το 2008 μεταπτυχιακό φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε εκθέσεις εικαστικών, comics, συναυλίες, performances, θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Παναγιώτης Μητσομπόνος

Μετά τα Μεσάνυχτα
και άλλες ιστορίες

metatamesanuxtaISBN 978-960-6750-32-8
Έγχρωμο, Χαρτόδετο, σχήμα 21*29 cm
σελ. 80
Λ.Τ. 12,54 ευρώ

Ένα απολαυστικό Comic Album
Έγχρωμη, ατμοσφαιρική 9η τέχνη…

Οι τριάντα τρεις ιστορίες αυτού του λευκώματος διαδραματίζονται στις καλύτερες ώρες για τα μυστήρια της ζωής… Είκοσι εφτά απ΄ αυτές εξελίσσονται «Μετά τα μεσάνυχτα», ενώ άλλες έξι «Άλλες Ιστορίες» φωτίζονται από το πολύ πιο ύποπτο φως της εσωτερικής νύχτας-μέσα σε μιαν ατμόσφαιρα όχι και τόσο μακρινή δηλαδή. Τα θέματα, όλα, ερωτοτροπούν με την πιο καθημερινή επικαιρότητα: τις ταπεινότερες εμπειρίες του καθενός μας. Το μάτι που βλέπει ωστόσο (η φωνή που διηγείται) δεν συμμερίζεται το σχόλιο του εκφωνητή. Αυτό το μάτι (αυτή η φωνή) αγαπάει με πάθος τους ήρωες της νύχτας και τους αγκαλιάζει με την αύρα της ερεθιστικότερης έγκρισης.

Δημήτρης Αρμάος

O Παναγιώτης Μητσομπόνος γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1958. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βακαλό και ζωγραφική στην Academia di Belli Arti της Φλωρεντίας. Εικονογραφεί κείμενα και δημοσιεύει κόμικς σε περιοδικά («9» Ελευθεροτυπίας). Εικαστικά του έργα και κόμικς έχει παρουσιάσει σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προηγούμενο βιβλίο του το «Ντετέκτιβ Φιλ Ποτ (εκδ. Αίολος 2005).


Joe Sacco

PALESTINE

palestine hcΠολεμικές ανταποκρίσεις
από την παλαιστινιακή Ιντιφάντα σε κόμικς
ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ-ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

ISBN 978-960-6750- 36-6
Σκληρό Εξώφυλλο, σχήμα 18,4*27,3 cm
σελ. 312
Λ.Τ. 30,00 ευρω

Το πολυβραβευμένο comic album
τώρα σε νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο

Η μοναδική δουλειά του γνωστού και πολυβραβευμένου σκιτσογράφου Joe Sacco, κυκλοφορεί σε νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο, για τους φίλους των comics.

Στα τέλη του 1991 και στις αρχές του 1992, ο Τζο Σάκο πέρασε δυο μήνες με τους Παλαιστινίους στα Κατεχόμενα Εδάφη, ταξιδεύοντας και κρατώντας σημειώσεις. Μόλις επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 1992, ξεκίνησε να γράφει και να σκιτσάρει το Palestine, το οποίο συνδύαζε την τεχνική του επιτόπιου ρεπορτάζ με την αφηγηματικότητα ενός βιβλίου κόμικς, ώστε να εξερευνήσει αυτή την περίπλοκη και συναισθηματικά επιβαρημένη κατάσταση.

Το Palestine πρωτοδημοσιεύτηκε σε 9 τεύχη από την εκδοτική εταιρία Fantagraphics Books του Σιάτλ. Γι’ αυτά τα συγκλονιστικά βιβλία, ο Σάκο βραβεύτηκε το 1996 με το American Book Award, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς στο χώρο του βιβλίου, που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε κόμικς.

Το Palestine εκδόθηκε ενιαίο σε ένα νέο επίτομο σχήμα, με πρόλογο από τον Παλαιστίνιο πανεπιστημιακό και συγγραφέα Έντουαρντ Σαΐντ.

Μετάφραση: Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)
Εισαγωγή: Edward Said
Πρόλογος: Γιάννης Κουκουλάς